Nyhet

Lot seg inspirere av Kendrick Lamar

David Bowie følger fortsatt med på hva som rører seg i musikkens verden.

I forrige uke slapp David Bowie (bildet) den ti minutter lange singelen og musikkvideoen (uttales Blackstar), tittelsporet fra hans kommende album som har fått lanseringdato 8. januar.

Rolling Stone har intervjuet produsent Tony Visconti som kan avsløre at Bowie har hentet mye inspirasjon fra den amerikanske rapperen Kendrick Lamar under arbeidet med det nye albumet.

— Vi lyttet mye til Kendrick Lamar. Vi endte ikke opp med å høres ut som ham, men vi elsket det faktum at Kendrick var så åpen til sinns og ikke gjorde en streit hiphop-skive. Han kastet mye forskjellige ting ut der, og det er akkurat det vi har ønsket å gjøre. På mange måter var det et mål for oss å unngå rock & roll, sier den mangeårige Bowie-produsenten i intervjuet.


Kendrick Lamar har fått mye ros for sitt andre album To Pimp A Butterfly, som ble lansert tidligere i år. Her i GAFFA ble albumet belønnet med de maksimale seks stjerner, og vår anmelder skrev blant annet følgende:

— I det musikalske universet sitt med forskjellig stemmebruk, toner og sosialpolitiske strofer setter han en ny dagsorden for rapalbum igjen.

Les resten av anmeldelsen her.


I intervjuet Rolling Stone har gjort med Visconti kommer det også frem at LCD Soundsystems James Murphy bidrar med perkusjon på to av albumets spor, og at Bowie også har samarbeidet tett med en jazzkvartett ledet av Donny McCaslin under innspillingen av albumet.

ANNONCE