Nyhet

Debutant vinner Mercury Prize

Benjamin Clementine tok den prestisjetunge prisen for sin albumdebut 'At Least For Now'.

Jamie XX var spådd gode sjaner av engelske bettingbyråer til å vinne årets Mercury Prize. Han måtte dog vike plassen for debutanten Bejamin Clementine (bildet), som vant for sitt debutalbum At Least For Now. Det rapporterer NME.

Vinneren ble annonsert fredag kveld på Radio Theatre i BBC Broadcasting House i London. Clementine holdt en kort takketale hvor han blant annet fortalt publikum: "Jeg vet ikke hva jeg skal si. Mange takk. Jeg vil gjerne takke musikken. Jeg hadde aldri trodd at jeg skule si dette, men til hvert et barn som lytter; verden er din østers." Etterpå inviterte han alle de nominerte artistene opp på scenen.

Clementine opptrådte med låten Cornerstone under seremonien, og han sendte også en hilsen til Paris. "Jeg vil gjerne dedikere dette til alle menneskene som bor i Paris", sa han. Clementine startet sin karriere blant annet med å opptre på gatehjørner i byen som sist uke ble rammet av terror.


I fjor var det Young Fathers som vant det prestisjefulle prisen for deres album Dead, mens James Blake vant i 2013 for sitt album Overgrown.

Hør Benjamin Clementine med Cornerstone her:


ANNONCE