Nyhet

Seigmen hylles med egen utstilling på Popsenteret

Fotograf Bjørn Opsahl har fulgt Seigmen siden starten. Denne uken åpner en stor utstilling med hans bilder av bandet fra 1992 til 2014.

Seigmen (bildet) var definitivt et av 90-tallets mest visuelle band, og ofte er det fotografen Bjørn Opsahl som har fått æren for dette. Han fulgte bandet fra starten av, og et av bildene han tok den gang ble også det første han fikk på trykk.

I forbindelse med at bandet snart er tilbake med nytt album og spiller flere konserter landet rundt, åpner det denne uka en ny utstilling på Popsenteret i Oslo som har fått navnet "Seigmen 1992-2014 - Fotografier av Bjørn Opsahl".

Opsahl har hatt en lang karriere siden han først møtte Tønsberg-bandet, og endte blant annet opp som fast fotograf for bandet. Her visualiserte han musikken på glimrende vis, fra de ikoniske sølvsminkede gruppebildene til Tistjerna fra 2014, som blir coveret på den kommende plata Enola – et symbol på brorskapen i bandet.


Utstillingen vil ifølge Popsenteret bestå av både studio- og konsertfotografier, og det hele blir også satt i sammenheng med en tidslinje med klipp og rariteter samt en ny dokumentar om forholdet mellom Seigmen og Opsahl

Den offisielle åpningen markeres torsdag denne uken. Der vil det både bli samtale med fotograf, forfatterne av en ny bok om Seigmen og ikke minst bandet selv.

Arrangementet begynner klokken 19:00.

ANNONCE