Nyhet

Ny spektakulær video fra Björk

Se den visuelle siden av 'Lionsong' her.

Den islandske artisten Björk (bildet) er klar med den første musikkvideoen fra hennes seneste album Vulnicura. Videoen til låta Lionsong har blitt til i samarbeid med den tyske kreative duoen Inez & Vinoodh. Se videoen i bunnen av artikkelen.

"Björks karakter i Lionsong skal være glatt som en edderkopp, som venter i sitt spindelvev, men også forførende som en balinesisk danser", forteller Inez & Vinoodh overfor Noisey. "I videoen skal hun ses, som i et mikroskop hvor hun bærer sitt hjerte, mens hun lokker oss inn i sin egen blodige galakse av et sår," fortsetter de.

I videoen opptrer Björk i en stram sort latexdragt med blå og gule fjer på, som er ganske lik den hun bærer på albumcoveret til Vulnicura.

Under et intervju med magasinet Rolling Stone fortalte hun at hun opp mot innspilingen av Vulnicura hadde blitt opereret i halsen, og nesten ikke kunne snakke i tre uker. For Björk ble albumet derfor som en ny begynnelse. "Refrenget i Lionsong - her var jeg i skog utenfor Reykjavik for å varme opp og åpne min hals, som en fugl. Det var rensende - man gir slipp på de spenningen som har bygget seg opp fordi man har beskyttet den delen av seg selv", fortalte hun.

Vulnicura ble sluppet i januar og har fått masse ros. Her i GAFFA fikk albumet hele seks stjerner, og vår anmelder kalte albumet "det mest intense og såreste Björk har skapt"

Se den nye videoen til Lionsong her:

ANNONCE