Nyhet

Levende legende til dansk festival

Grace Jones er blant dagens fem nye artistnavn bekreftet til NorthSide.

Den danske festivalen NorthSide kommer med overraskende nyheter i dag. Den legendariske artisten Grace Jones (bildet) er nemlig klar for festivalen, som arrangeres i Århus 12. - 14. juni.

Jones flyttet fra Jamaica til USA i en alder av 13 år, og det var der hun startet sin karriere som skuespiller, modell og sangerinne. Den flamboyante sangerinnen ble raskt en hit i det amerikanske klubbmiljøet. Det virkelig store gjennombruddet kom dog med albumet Nightclubbing, hvis ikoniske platecover viser en androgyn Jones kun iført habitjakke.

I tillegg til Grace Jones er det også klart at The Libertines' Carl Barât dukker opp på festivalen med sitt nye backingband The Jackals, og et album som nylig fikk fem stjerner her i GAFFA. De britiske post-punkerne i Savages, samt Broken Twin og Ulige Numre fra Danmark er også blitt bekreftet i dag.


Fra før av er flere store navn som Interpol, John Grant, FKA Twigs, The Black Keys, Sam Smith, Ben Howard, Calexico, Little Dragon, Alt-J og Wu-Tang Clan annonsert.

Grace Jones er ennå ikke bekreftet til noen norske festivalscener, men etter dagens offentliggjøring i Danmark lever håpet. Både Bergenfest og Norwegian Wood arrangeres i samme tidsrom som NorthSide.


ANNONCE