Nyhet

85.000 ber Glastonbury droppe Kanye West

Rapperen føler seg kanskje ikke så velkommen på den britiske festivalen etter denne underskriftskampanjen.

Tidligere denne uken kom nyheten om at Kanye West (bildet) skal headline sommerens Glastonbury Festival sammen med Foo Fighters. Det er ikke alle som er like fornøyde med dette, og en underskriftskampanje på nettstedet Change.org viser at over 85.000 personer til nå har skrevet under på at de ikke vil ha rapperen som headliner.

Oppfordringen til festivalen ser slik ut:

"Kanye West er en fornærmelse mot musikkfans verden over, og vi bruker hundrevis av kroner på å delta på festivalen. Derfor forventer vi også en viss grad av underholdning. Kanye har vært meget storkjeftet om sitt syn på musikk... Han bør derfor lytte til sine egne råd og gi plassen sin på festivalen videre til en som fortjener det! La oss forhindre denne musikalske urettferdighet nå!"

Neil Lonsdale, som er mannen bak underskriftskampanjen, sier til NME: "Glastonbury har bruk for store energiske artister. Glastonbury er en institusjon! Derfor forventes det også at festivalen har de største navnene. Kanye representerer ikke denne kategori... For to år siden spilte Rolling Stones lørdag kveld, nå har vi Kanye West. Det er en skandale!"

Til tross for denne kraftsalven innrømmer Lonsdale at han aldri har vært på festivalen tidligere. I mellomtiden har det også dukket opp en ny kampanje som krever at alle andre enn Kanye West skal droppes fra festivalplakaten. Denne kampanjen har dog kun 115 underskrifter på nåværende tidspunkt.

Kayne West eller festivalen har ennå ikke gitt noen kommentarer til underskriftskampanjen. Det må også påpekes at det kun er Kanye West og Foo Fighters som hittil er bekreftet til Glastonbury 2015.

ANNONCE