Nyhet

Taylor Swift og Beyoncé blant verdens mektigste kvinner

De to popikonene er med på Forbes' '100 Most Powerful Women List'.

Det innflytelsesrike amerikanske magasinet Forbes har offentliggjort deres liste over de 100 mektigste kvinnene i verden - og gjett hvilke to sangfugler som har fått æren av å figurere på listen.

25 år gamle Taylor Swift (bildet) kommer inn som nummer 64 og er den yngste kvinnen på listen. Forbes skriver om den allstedsnærværende Swift: "Singer/songwriteren fullførte sin transformasjon fra oppkommende countrystjerne til pop-superstjerne med utgivelsen av 1989 sist høst, årets bestselgende utgivelse med 3.5 millioner solgte eksemplarer".

På 18. plass finner vi den høyest rangerte entertaineren, Beyoncé. Et valg Forbes begrunner med følgende: "Beyoncé tok også en topplassering på fjorårets Celeb 100-liste etter å ha tjent enorme summer på sin 'Mrs. Carter Show World Tour' og overraskelsesutgivelsen av hennes selvtitulerte album. I løpet av de siste tolv månedene har hun fortsatt der hun slapp: Sommerens 'On The Rund Tour' med ektemannen Jay Z inkasserte ca. 100 millioner dollar for 19 konserter i USA, noe som ga musikkens førstepar en daglig inntjening på høyde med The Rolling Stones".

Det mektige ekteparet besøkte for øvrig Oslo i går ettermiddag. Les mer om det her.

Taylor Swift mottok fire stjerner her i GAFFA for fjorårets albumutgivelse 1989, mens Beyoncé fikk fem stjerner for sitt selvtitulerte album tilbake i desember 2013.

PS: Lurer du på hvem det amerikanske magasinet regner for å være verdens aller mektigste kvinne? Det er Angela Merkel, Tysklands forbundskansler. Vi kan også legge til at den eneste norske kvinnen på listen er Kaci Kullmann Five, som overtok som leder av Nobelkomiteen for snart tre måneder siden.

ANNONCE