Nyhet

Spidergawd vant Bendiksenprisen

...og 100.000 kroner.

Tidligere denne måneden ble de nominerte til årets Bendiksenpris offentliggjort, og i kveld ble det klart at Spidergawd (bildet) stakk av med hederen, æren og ikke minst 100.000 norske kroner.

Spidergawd består av Per Borten, Kenneth Kapstad, Rolf Martin Snustad og Bent Sæther. "En hyggelig overraskelse", sier bandet via et brev som ble lest opp under utdelingen. Bandet er for tiden på Europa-turné, og spiller i den tyske byen Kassel senere i kveld.

— Det som begynte som "et superband" har antatt sin egen unike form, og har et stort potensiale for videre vekst. Bendiksenprisen slår i år et slag for rotekte rock'n'roll, sier juryen i sin begrunnelse.


Prisen ble delt ut av artistenes egen interesseorganisasjon GramArt, og skal ifølge dem være et bidrag til en artist som som enten har minst en kommersiell utgivelse eller har konsertvirksomhet av et visst omfang å vise til. Det er GramArts styre, som også består av artister, som har valgt ut vinnerartisten.

De andre nominerte til Bendiksenprisen 2015 var Aurora, Cashmere Cat, Ine Hoem og OnklP & De Fjerne Slektningene.

Prisen ble opprettet i 2009 i anledning GramArts 20-årsjubileum. Tidligere vinnere teller Karpe Diem (2010), Ida Jenshus (2011), Stein Torleif Bjella (2012), Monica Heldal (2013) og Highasakite (2014).


 

ANNONCE