Nyhet

Destroyer til Bergen og Oslo

Indiefavoritten Dan Bejar tar med seg åtte medmusikere til Norge denne høsten.

Kanadiske Destroyer er klar for konsert på Hulen i Bergen 17. november og på Parkteatret i Oslo dagen etter. I 2011 ga Destroyer ut albumet Kaputt til massiv kritikerros. Albumet var det niende i rekken fra Dan Bejar (bildet) sitt prosjekt. Det nye albumet Poison Season er ute 28. august, og til Norge tar Bejar med seg åtte medmusikere.

Da Destroyer besøkte Parkteatret for tre år siden ble konserten anmeldt til hele seks stjerner her i GAFFA.

Bejar er på mange måter det motsatte av hva man vanligvis forventer av en frontfigur. Men live er det tydelig at hans rolle i Destroyer er en helt annen uansett. På scenen er han riktignok vokalisten – og godt er det, for hans karakteristiske stemme er fantastisk, også live – men mest av alt  er han den ambisiøse komponisten og dirigenten i Destroyer-orkesteret. Hver gang hans syv musikere gjennomførte atter et komplekst parti helt plettfritt kunne han sette seg lettet ned og ta et pust i bakken, skrev vår anmelder den gang.


Les hele anmeldelsen her.

Dan Bejar er også kjent som medlem i The New Pornographers, som besøker Folken i Stavanger og Parkteatret i Oslo i begynnelsen av neste måned.

Hør tittelsporet fra Kaputt her:

ANNONCE