Nyhet

Skal være på bedringens vei

Joni Mitchells tilstand er bedret, ifølge verge. Sangerinnen og låtskriveren ble rammet av en hjerneaneurisme tidligere i år.

I løpet av helgen ble David Crosby intervjuet av Huffington Post. Der uttalte han seg også om sin gamle kjæreste og musikerkollega Joni Mitchell (bildet), som tidligere i år ble lagt inn på sykehus i Los Angeles. Ifølge Crosby hadde den legendariske sangerinnen og låtskriveren mistet taleevnen etter at hun ble rammet av en aneurisme i hjernen (en utposning i et blodkar).

Nå blir dette dementert av Mitchells venn og verge Leslie Morris, som i en uttalelse til artistens offisielle nettsted. Selv om det bekreftes at Mitchell ble rammet av en aneurisme skriver Morris at detaljene som har kommet frem i helgen er høyst spekulative.

"Sannheten er at Joni snakker, og hun snakker bra. Hun kan ikke gå igjen ennå, men hun vil gå i nærmeste fremtid ettersom hun får daglig trening. Hun slapper av i sitt hjem og blir bedre for hver dag. Vi forventer at hun ble helt frisk igjen", skriver Morris.


Joni Mitchell brøt igjennom på musikkscenen i slutten av 60-årene. Hennes største hit til dags dato er Big Yellow Taxi fra albumet Ladies Of The Canyon, utgitt i 1970. Hennes siste studioalbum er Shine fra 2007, og i fjor ga hun ut et retrospektivt boks-sett, Love Has Many Faces.

Les GAFFAs store portrettartikkel om Joni Mitchell fra 2008, da hennes debutalbum fylte 40 år.

Du kan høre Big Yellow Taxi her:


ANNONCE