Nyhet

Norsk musiker plukket ut blant 4.500 søkere til RBMA

Erik Spanne drar denne høsten til Paris for å delta på det prestisjefylte seminaret.

Red Bull Music Academy ble startet opp i Berlin tilbake i 1998 og i årene som har gått siden da har en rekke kjente produsenter og musikere holdt foredrag og seminarer for nye musikere i flere store byer verden over. Blant dem som har vært hentet inn som foredragsholdere finner vi Bob Moog, Nile Rodgers, Kim Gordon, Flying Lotus, Giorgio Moroder, Erykah Badu og Brian Eno, og flere musikere har fått sitt gjennombrudd i tiden etter at de deltok på seminaret.

Det er ikke mange norske artister som har fått æren av å delta på seminarserien. Tidligere har bare Jon Eirik Boska, Jonas Aasheim og Ole Petter Hergum representert landet. Men i dag ble det klart at Erik Spanne (bildet), også kjent under artistnavnet Drippin, er plukket ut blant 4.500 søkere til høstens RBMA i Paris. Sammen med 60 andre unge artisttalenter skal den bergensbaserte artisten suge til seg store mengder informasjon og inspirasjon i den franske hovedstaden.

— Jeg føler meg veldig stolt, men enda mer overrasket, uttaler Spanne i en pressemelding og forteller videre at han ser frem til å møte andre produsenter og musikere fra hele verden, bli inspirert og pushe seg selv ut av kulturelle og musikalske komfortsoner.


Erik Spanne er en ung produsent med en unik nese for klubbmusikk, inspirert av alt fra sørstats-rap til jersey club og videre til kuduro, britisk grime og jamaikansk dancehall. Han er opprinnelig fra Stavanger, men er nå bosatt i Bergen, hvor hans særegne produksjoner har blitt plukket opp og inn i settene til andre nyskapende produsenter og DJs som Nguzunguzu, Visionist, Cashmere Cat og Fatima Al Qadiri.

Hør tittellåten fra EP-en Drippin slapp på New York-labelet Lit City Trax i fjor høst her:


ANNONCE