Nyhet

Apple snur på flisa etter åpent brev fra Taylor Swift

Selskapet vil likevel kompensere artister og rettighetshavere gjennom den tre måneder lange prøveperioden til Apple Music.

I forrige uke skrev vi at Beggars Group, det mektige britiske plateselskapet som har artister som Adele, Sigur Rós og Vampire Weekend i sin enorme stall, var svært skeptisk til Apples nye strømmetjeneste Apple Music, og at de ennå ikke hadde lisensiert noe musikk fra sine artister til tjenesten - knappe to uker før den etter planen skal gå live.

En av de store bekymringene til Beggars Group handlet om at artistene ikke skulle motta noen som helst økonomisk kompensasjon gjennom den planlagte tre måneder lange gratis prøveperioden Apple har lansert for å tiltrekke seg nye kunder.

"Sjokkerende og skuffende"


I helgen kastet også Taylor Swift (bildet) seg inn i kampen mot IT-giganten og la ut et åpent brev på Tumblr, hvor hun blant annet skrev: "Jeg er ikke sikker på om dere vet at Apple Music ikke har planer om å betale låtskrivere, produsenter og artister for disse tre månedene. Jeg synes det er sjokkerende og skuffende, og helt ulikt dette historisk sett progressive og sjenerøse selskapet".

Allerede nå kan det se ut som om hennes ord har overtalt Apple til å snu på flisa. Selskapets senior vice president for internettjenester og programvare Eddy Cue gikk ut på Twitter for bare noen timer siden og svarte Swift direkte, før han proklamerte at Apple Music nå vil betale artister og rettighetshavere for musikken deres - selv gjennom disse tre månedene hvor kundene slipper kostnaden.

Ringte Swift direkte


Overfor Billboard utdyper Cue videre at flere artister har meldt sin bekymring til selskapet, og at det aldri var deres intensjon å ikke kompensere artistene. Like etter at han hadde blitt enig med toppsjefen Tim Cook om at Apple selv skulle ta hele kostnaden med gratisperioden ringte han Swift direkte.

— Jeg fortalte henne at vi forsto hennes bekymringer og ville innføre forandringer. Vi har hatt et langt forhold til Taylor så jeg ville at hun skulle høre det direkte fra oss, sier han til det amerikanske magasinet.

Taylor Swift rister tydeligvis av seg det meste, og det gjenstår nå å se om ikke flere artister vil bli klare for Apple Music innen lanseringen 30. juni.

ANNONCE