Nyhet

Stor usikkerhet rundt flere konserter på Slottsfjell i kveld

Deler av festivalområdet er sperret av grunnet sterk vind. Flere konserter er allerede kansellert.

Flere scener på Slottsfjell er foreløpig sperret av grunnet sterk vind lørdag ettermiddag, og det hersker usikkerhet rundt deler av kveldens konsertprogram på festivalen.

På Kastellscenen skulle etter planen 1349, de britiske 80-tallsheltene i Echo & The Bunnymen og Motorpsycho opptre i kveld. Konserten til 1349 er nå avlyst, mens Echo & The Bunnymen er flyttet til Baglerscenen kl 19.15.

— Vi har stengt av et område der det er to scener. Vurderinga fra festivalen er at snittvindstyrken og kastene er høyere enn hva scenekonstruksjonene er beregnet for. Vi tar fortløpende vurderinger av været, og kommer til å informere publikum om hva som vil skje, uttalte presseansvarlig i Slottsfjell Siri Narverud Moen til Dagbladet tidligere i dag.


GAFFA-skribent Stine I. Eriksen er inne på festivalområdet nå, og kan melde om litt laber og usikker stemning.

— Det er litt merkelig stemning på fjellet nå og tydelig mindre folk enn hva det ellers ville vært på festivalens siste og største dag. Vi venter fortsatt på hva som skjer med noen av de største artistene, deriblant Motorpsycho, så man kan si at stemningen foreløpig er preget av noe usikkerhet. Heldigvis har P3 Urørtscenen blitt redningen for mange band, forteller hun.

Foreløpig er konsertene til SOAK, Lonely The Brave og Baby In Vain flyttet fra Tårnlunden-scenen til P3 Urørtscenen. Konsertene til Orango, Little Simz og Comet Kid er avlyst. ILA Auto og Gnarwolves er utsatt inntil videre.


Vi oppfordrer de som er til stede på festivalen til å følge med på Slottsfjells nettsider for flere oppdateringer i løpet av kvelden.

Slottsfjell er ikke den første festivalen som blir rammet av dårlig vær denne sommeren. For en knapp uke siden måtte amerikanske Foo Fighters avbryte sitt headlinersett på canadiske Festival D'ete De Québec etter kun tre låter grunnet kraftig storm og store nedbørsmengder. Under den tyske storfestivalen Rock Am Ring i begynnelsen av forrige måned gikk det også galt. Der måtte 33 personer på sykehus etter lynnedslag på festivalområdet.

ANNONCE