Nyhet

Sia unnskylder video etter pedofili-anklager

Videoen til 'Elastic Heart' fikk twitterbrukere i fyr og flamme.

Sia sier unnskyld etter at hennes nye musikkvideo møtte pedofili-anklager.

Som i sine senere musikkvideoer er ikke Sia tilstede i videoen selv - hun vil ikke lenger vise ansiktet sitt offentlig - men til gjengjeld medvirker den nå 12-årige dansestjernen Maddie Ziegler og den 28-årige skusepilleren og instruktøren Shia LaBoeuf, blant annet kjent fra filmer som Transformers, Wall Street: Money Never Sleeps og Lars von Triers Nymphomaniac. De begge danser intimt i et bur iført tettsittende hudfarget tøy, henholdsvis i trikot og shorts.

– Jeg forventet spekulasjoner om pedofili, skriver Sia på Twitter. – Det eneste jeg kan si, er at Maddie og Shia er de eneste skuespillerne jeg følte kunne spille rollene. Senere skriver hun: – Jeg unnskylder meg for de som følte seg støtt av Elastic Heart, intensjonen var aldri å skape et følelsesmessig innhold, heller ikke å gjøre folk oppgitt.

Videoen er laget av Sia selv, i samarbeid med den australske videoregissøren Daniel Askill. 

Ifølge The Daiy Mail har Twitter-brukere blant annet skrevet følgene om videoen: "Antydninger til barnemishandling #pervert #unacceptable #childabuse…forklar, takk!", mens en annen har skrevet: Sias "Elastic Heart video er kvalmende."

12-årige Maddie Ziegler har tidligere fått oppmerksomhet gjennom sin uhemmede dans i den Grammy-nominerte og MTV VMA-prisvinnende musikkvideoen til Sias store hit Chandelier, fra i fjor - den gang uten beskyldninger om seksuelle undertoner.

Elastic Heart stammer også som Chandelier fra Sias album 1000 Forms of Fear fra 2014.

Se en elastisk pike og en spenstig mann i Elastic Heart og vurder selv om videoen er avstøtende:

ANNONCE