Nyhet

Fredag hver dag?

Radio 1 er tilbake med nytt konsept. Kygo er blant artistene som skal profileres.

Den gamle radiokanalen Radio 1 er tilbake med nytt konsept.

Radiokanalen måtte takke for seg både i Oslo og Stavanger tilbake i 2008, på grunnlag av at medietilsynet ikke ga de konsesjon til radiodrift lenger. Kanalen fikk fortsette i Trondheim, men studentradioen mistet konsesjonen. Kanalen følte seg utradert og skulle før eller siden komme tilbake sterkere enn noensinne.

Radio 1 har tidligere hatt som mål å være din hitstasjon nummer 1, og gjenoppstår nå med et nytt konsept for å få lytterne tilbake.

- Vi føler virkelig at vi er i ferd med å skape noe nytt og unikt innen norsk radio. Nye Radio 1 skal være en tydelig aktør på markedet og gi lytterne følelsen av fredag hver dag, sier programsjef Cecilie Svabø i en pressemelding.

Kanalen har ikke som mål å servere nyheter i tradisjonell form og fredagsstemningen skal tydelig bli bært fram av programlederne. Radio 1 har dermed huket inn flere kjente stemmer fra musikk- og underholdningsbransjen, men alle har til felles at de ikke kommer fra radiobransjen.

- Kim Johanne Dahl, Ida Eline Tangen, Martin Shans, Elisabeth Carew og Kristian "Sirius" Rønning er de første som presenteres som nye programledere på kanalen, legger programdirektør Kristoffer Vang til i pressemeldingen.

Elisabeth Carew skal blant annet lede ettermiddagssendingene på kanalen.

- Jeg gleder meg mye til å jobbe med Nye Radio 1. Da jeg ble kontaktet, trengte jeg ikke lang betenkningstid. Dette er en gylden mulighet som jeg bare må være en del av, sier Carew i pressemeldingen.

Et av radiokonseptene kanalen har lagt fram er å fokusere på dagens club-hits. Blant annet eksklusive shows fra Tiësto, Avicii og Nicky Romero som er noen av verdens fremste DJs. Norske fremadstormende DJs som Kygo, Club Juicy og Matoma skal også få radiotid.

- Alt dette blir presentert av nye talenter, som vi mener tilfører radiobransjen noe unikt, legger Vang til.

Radio 1 vil først og fremst være distribuert nasjonalt på DAB og internett. Kanalen skal også distribueres på dagens FM-frekvenser, men i følge Radio 1 ligger fremtiden i DAB og internett, som kan blant annet pushes av unge mennesker.

Lanseringen feires med  en megalilla fest på Blå fredag.

ANNONCE