Nyhet

The Black Keys: – U2 devaluerer musikken sin fullstendig

Black Keys-trommis Patrick Carney synes ikke U2s omstridte albumslipp-stunt var særlig gjennomtenkt.

Tidligere denne uka beklaget Bono seg for måten U2 utga sitt nye album Songs of Innocence på. "Oops ... jeg er lei for det der" sa han under en åpen spørsmålsrunde på Facebook, som svar til en bruker som mente at det var frekt å prakke musikken sin på folks iTunes-biblioteker.

Black Keys-trommisen Patrick Carney er like oppgitt over stuntet, men trekker frem en annen problematisk side av saken. I et intervju med Seattle Times hevder han at U2 "devaluerer musikken sin fullstendig" ved å sende den gratis til 500 millioner iTunes-kontoer.

Carney er ikke fornøyd med signalet dette sender til "andre band, som slitter med å klare seg".


"Jeg tror de synes de var kjempegenerøse ved å gjøre noe slikt", sier han, men som høylytt kritiker av måten musikere blir betalt for arbeidet sitt for tiden, synes han ikke det var særlig gjennomtenkt.

The Black Keys valgte å ikke gjøre sine to siste album, Turn Blue og El Camino, tilgjengelig på strømmetjenester som Spotify. Dette til tross for at bandet mener musikkstrømming "er fremtiden" – de bare aksepterer ikke betingelsene slik de er i dag.

"Min greie med musikk er: hvis noen tjener penger på det, så bør artisten få sin rettferdige andel. Eieren av Spotify er verdt noe sånt som 3 milliarder dollar … han er rikere enn Paul McCartney, men er 30 år gammel og har aldri skrevet en eneste sang", klager Carney. 


Se The Black Keys siste musikkvideo, for Turn Blue-singelen Just Got to Be: 

 


ANNONCE