Nyhet

Tre aktuelle norske navn til Øya

I dag kan festivalen by på både rockeveteraner fra Jæren, et hypnotisk musikkhåp fra Bergen, samt en gjeng folkrockere som slapp sin debutplate tidligere i år.

Da var det duket for nok et slipp til Øyafestivalen, som finner sted 5. til 9. august i Tøyenparken i Oslo. Blant de hyppige annonseringene av band og artister som finner sted i disse dager, kan man nå glede seg over at både Skambankt, Aurora Aksnes (bildet) og Comet Kid herved er bekreftet til festivalenAlle spiller torsdag 7. august.

Det er drøyt et halvår siden Kaizers Orchestra tok sitt endelig farvel, samtidig som sørgende fans av jærsk rock kunne glede seg over nyheten om at Skambankt dermed var tilbake. Bandet holdt en lav profil siden de slapp fjerdealbumet Søvnløs i 2010, og spilte kun én konsert i hele 2012.

I januar kom endelig oppfølgeren, Sirene, som ble belønnet med hele fem stjerner fra GAFFA. Vår anmelder skrev følgende:


— Norsk rock ser ut til å ha fått en ny storhet i Skambankt; Sirene er et gjennomført og ambisiøst album. De varierer fra det mørke og melankolske til det energiske og engasjerte. Ted Winthers & co. sikter høyt og de treffer blink. Dette lover godt for rockeåret 2014.

Les resten av anmeldelsen her.

Den ferske singer/songwriteren Aurora Aksnes har gjort seg synlig med sin modne historiefortelling og sine elektronikainspirerte poplåter, deriblant Puppet og Runaway. Hun imponerte GAFFAs anmelder under årets by:Larm, som kalte 17-åringen 'et hypnotisk musikkhåp'.


— Det er ingen tvil om at Aurora Aksnes har en lys fremtid i vente. På Herr Nilsen i natt viste hun ikke bare at hun er en ekstremt moden for alderen, men at hun er et av Norges nye musikkhåp. Det er bare å glede seg.

Nå kan man dermed også glede seg til det unge talentet tar turen til Tøyenparken og årets Øyafestival.

Også folkrockbandet Comet Kid føyes til festivalplakaten i dag. Det oslobaserte bandet har kun holdt det gående i ett år, men har likefullt bygget seg opp et solid rykte som liveband i løpet av den korte tiden som er gått siden oppstarten. Debutalbumet Roots ble sluppet på nyåret og du kan lese vår anmeldelse her.


Det er fortsatt dagspass igjen til årets Øyafestival. Du kan sikre deg ett via GAFFA Live, samt lese mer om Øyafestivalen i GAFFAs Festivalguide.

ANNONCE