Nyhet

Sterke navn til Øya

Øyafestivalen kan by på noen svært så kritikerroste soloartister denne uken.

Øyafestivalen melder at det nå er under 1.000 ukespass igjen til sensommerens festivalhøydepunkt i Oslo. Med artister som Queens Of The Stone Age, Neutral Milk Hotel, Janelle Monáe, The National, Slowdive, HighasaKite, Darkside, Todd Terje, Farao, Store P og Röyksopp & Robyn på plakaten er det kanskje ikke så rart.

I tillegg til det raske salget av ukespass, kan festivalen også føye tre kritikkerroste soloartister til festivalprogrammet denne uken. Nemlig Neneh Cherry (bildet), Sharon Van Etten og Lulu James.

Svenske Neneh Cherry slapp sin første soloplate på 18 år, Blank Project, i forrige uke. Her i GAFFA ble det fem stjerner for albumet som ble spilt inn og mikset på kun fem dager. Les vår anmeldelse her.


Sharon Van Etten fra New Jersey fikk sitt gjennombrudd med albumet Tramp for to år siden. I slutten av mai kommer oppfølgeren, og i august står hun på scenen i Tøyenparken.

Det britiske soulstjerneskuddet Lulu James har fått mye oppmerksomhet for singlene Sweetest Thing og Closer, og da vi så henne under Eurosonicfestivalen i Nederland tidligere i vinter leverte hun et svett og dansbart show på klubbscenen Platformtheater. La oss håpe på noe lignende i Tøyenparken i august.

Øyafestivalen går ned i dagene 5. - 9. august. Du kan sjekke ut resten av programmet og lese mer om Øyafestivalen i GAFFAs Festivalguide, og ikke minst sikre deg festivalpass via GAFFA LIVE.


ANNONCE