Nyhet

Sinatra 100 år: Her er de fem beste rock- og hiphop-tolkningene av låtene hans

Hør fem sterke cover-versjoner av sanger kjent med legenden.

I dag er det akkurat 100 år siden Frank Sinatra ble født. Han døde i 1998, 82 år gammel og står stadig igjen som en av de største sangerne i det 20. århundrede med mer enn 150 millioner solgte album. Vi markerer den runde dag med de fem beste Sinatra-fortolkninger innenfor rock, hiphop og det som ligner. Altså av sanger som er gjort kjent av Sinatra, som selv kun skrev en håndfull sanger. 

Sid Vicious: My Way (1978)

Sex Pistols-bassisten provoserte mange med denne punkversjonen av klassikeren My Way, hvor han forandret på noe av teksten og la inn et par stygge ord. Låta ble også en hit i England, hvor singelen nådde en 7. plass på hitlisten i 1978. Få måneder etter utgivelsen av låten ble Vicious arrestert for mordet på sin kjæreste Nancy Spungen. Han ble løslatt mot kausjon, og før saken kom for retten døde han av en overdose heroin 21 år gammel.

Iggy Pop: One for My Baby (And One More For The Road) (cirka 1981)


p>

En lavmælt, jazzete fortolkning fra protopunkeren, utgitt som bonuslåt til en reutgivelse av albumet Party fra 1981. Iggy i sitt mer avdempede hjørne.

Neneh Cherry: I've Got You Under My Skin (1990)


p>

Den svensk-amerikanske rapper og sangerinne tolket låten på overbevisende vis på albumet Red, Hot + Blue", et støttealbum til fordel for kampen mot aids med coverversjoner av låter ført i pennen av Cole Porter. Andre medvirkende var Sinéad O'Connor, Annie Lennox og U2. Cherry forandret en del av teksten slik at den nå handlet om hvordan samfunnet behandler ofre for aids.

The Kills: Willow Weep for Me (2009)


p>

I 2009 kom iTunes-hyllestalbumet His Way, Our Way med Sinatra-tolkninger fra en rekke yngre band og solister, blant andre Maroon 5, The Kooks og The Fashion. Et av høydepunktene var den avsluttende, avdempede tolkningen av Willow Weep For Me med The Kills, hvis sangerinne Alison Mosshart også er kjent fra The Dead Weather med blant andre Jack White. 

Bob Dylan: The Night We Called It A Day (2015)


p>

Det kom som noe av en overraskelse at låtskriverlegende med de lange, kryptiske og bilderike tekster sendte ut albumet Shadows In The Night med fortolkninger av streite tekster gjort kjent av Frank Sinatra. Og så sang ham dem til og med med noe som minnet om en crooner-stemme et stykke fra hans velkjente, hese, raspende røst. Resultatet var dog overraskende godt.

Og ja! Mannen selv, som 65-åring i 1980 - ingen gjør det tross alt bedre:


p>


ANNONCE