Nyhet

Snart legger Modest Mouse ut på veien igjen

... Men amerikanerne gir ennå ikke noen hint om erstatning for fjorårets avlyste Oslo-konsert.

Mange ble, forståelig nok, svært skuffet da Modest Mouse (bildet) avlyste sine europeiske turnédatoer, inkludert den utsolgte konserten på Rockefeller, på kort varsel i fjor sommer. Den gang var begrunnelsen fra bandet at de trengte mer tid til å jobbe med sin nye skive, og at de skulle gjøre opp for seg i 2014 med både albumslipp og nye konserter.

Det er snart fem år siden Modest Mouse ga ut EP-en No One's First And You're Next, mens deres forrige ordinære studioalbum kom helt tilbake i 2007, i form av glitrende We Were Dead Before The Ship Even Sank. Den gang hadde det amerikanske bandet også hentet inn The Smiths-gitarist Johnny Marr som gjestemedlem, og GAFFAs anmelder mente at albumet regelrett oste av rytmikk, dynamikk og oppfinnsomhet.

Selv om det ennå ikke er noe nytt å melde om bandets kommende utgivelse, har Isaac Brock & co i det minste annonsert en rekke konsertdatoer i USA og Canada til våren, melder Pitchfork. Bandet skal også gjøre amerikanske festivaler som Shaky Knees, Hangout og Boston Calling i løpet av mai, så kanskje det er lov å håpe på noen europeiske, og ikke minst norske, festivalopptredener i løpet av sommermånedene også?


Sist Modest Mouse besøkte Norge var i 2007 da de opptrådte på Hovefestivalen, som ble arrangert for første gang det året. Den gang måtte bandet, som tidligere på sommeren hadde inntatt førsteplassen på den amerikanske Billboard-listen, ta til takke med å "varme opp" for vår egen Sivert Høyem, som også er albumaktuell i disse dager.

ANNONCE