Nyhet

Skandinaviske artister hyllet Bjørn Eidsvåg

Stjernene samlet seg rundt 60-års jubilanten under intimkonsert og platelansering.

Bjørn Eidsvåg fylte 60 år den 17. mars. Den norske sangeren og komponisten - og ikke minst hele norges 'rockeprest', har gitt ut hele 24 album siden debuten i 1976 og i tillegg vunnet en rekke Spellemann-priser. Det var derfor på sin plass at jubilanten har fått tildelt en ekstra staselig bursdagspresang og hyllest fra den norske musikkbransjen.

I dag slippes albumet Bauta - En hyllest til Bjørn Eidsvåg med norske og svenske artister som bidragsytere – alle sammen med et felles ønske om å hylle rockepresten over alle rockeprester. Artistene består av et knippe av hans egne favoritter og det hele var en overraskelse for Eidsvåg selv, frem til den gledelige nyheten ble avslørt under ukens innspilling av Senkveld. Reaksjonen hans kan ses når programmet går på lufta i kveld.

Blant de norske artistene som har bidratt med egne tolkninger av Eidsvågs mange velkjente viser, finner vi Marit Larsen, Tønes, Maria Mena,Thomas Dybdahl, Bertine Zetlitz, Ingrid Olava, Vamp, Silje Nergaard, Billie Van, Elvira Nicolaisen og Mathias Eick.


Også svenske Bo Kaspers Orkester og Oscar Danielson gir sine svenske tolkninger av henholdsvis Floden og Jeg ser.

Og Eidsvåg fikk også oppleve liveversjoner av sine egne sanger under en intim fest på Crossroad Club i Oslo i går. Den hemmeligholdte konserten så Maria Mena, Billie Van, Silje Nergaard, Tønes, Elvira Nicolaisen og Oscar Danielson fremføre sine coverversjoner med Eidsvågs band, før Eidsvåg selv tok scenen og spilte tre sanger for de fremmøtte.

Grattis bønna!

ANNONCE