Nyhet

Fire nye til Varna

Shoegaze, verdenspop, retrorock og trøndersk rockeeksplosjon tilføyes programmet.

Det ble i dag annonsert fire nye artister til Varnafestivalen i Moss, som for andre år på rad går ned den 10.-12. juli. De fire navnene er ingen ringere enn retrogruppa Death By Unga Bunga (bildet), comeback-aktuelle JohndoeLOVELOVELOVE og The Captain & Me.

Både Death By Unga Bunga og LOVELOVELOVE gjorde flere konserter under forrige ukes by:Larm. DBUB har to plateutgivelser bak seg, er selv et mosseband og spiller for andre året på hjemmebane på Varna. De er også å finne på programmet for den første norske showcasen under årets SXSW, mer om det kan du lese her.

Det ble i det siste nummeret av GAFFA skrevet om Norges nye shoegaze-yndlinger LOVELOVELOVE, som tidligere i år slapp debutalbumet Kaleidoscope.


— Jeg håper plata kommer ordentlig inn under huden på folk. At vi klarer å skade den følelsen av at dette kke bare er noe som er tilfeldig kastet sammen. At man sitter igjen med noe etter å ha hørt på den, sa vokalist og frontfigur Simon Bergseth til GAFFA.

Les resten av intervjuet her.

I august ble det offentliggjort at trondheimsbandet Johndoe returnerer etter ti års pause fra musikkbransjen. Deres nye album slippes 7. mars og har allerede blitt premiert med fire stjerner fra GAFFA - den rykende ferske anmeldelsen kan du lese her. For ti år siden gikk bandets tekster på bokmål, mens gruppa i dag har lagt om til tekster på kav trøndersk. Du kan lese vokalist Jonas Skybakmoen sine tanker om å synge på trøndersk og samtidig skulle skille seg ut i forhold til andre trønderske rockeband her.


Det var dessuten duket for Afrika, en hyllest Peter Gabriel og retro bursdagsstemning da det nylig var premiere på ny musikkvideo fra verdenspopbandet The Captain & Me til låta Vienna. Se videoen her og gled deg over at bandet også kommer til Varna i sommer.

For å lese mer om Varnafestivalen og se komplett lineup, besøk GAFFAs Festivalguide.

ANNONCE