Nyhet

Death By Unga Bunga med bookingavtale i USA

Mossebandet imponerte under årets SXSW og hukes inn av bookingbyrå med blant annet Slayer og Robyn i stallen.

Det ble i oktober i fjor klart at Death By Unga Bunga var blant de heldige blant norske artister og band til å spille under årets utgave av bransjefestivalen South By Southwest, som gikk av stabelen i Austin, Texas, 7. - 15. mars.

– Vi gleder oss noe voldsomt til å dra til USA for første gang, sa gitarist Stian Gulbrandsen før avreise.

Det skulle vise seg å heller ikke bli siste reise over dammen for solskinnsrockerne - da de i kjølvannet av SXSW-besøket uten tvil har imponert flere viktige aktører og dermed sikret seg en bookingavtale i Nord-Amerika med Scott Sokol hos Pinnacle Entertainment. Sokol er kjent for å booke blant annet Mastodon, Slayer og Robyn.


– Deres evne til å ikke bare trollbinde publikum foran scenen men også forføre de som ikke nødvendigvis var tilstede for konsertens skyld, er noe av det mest overbevisende vi har sett på SXSW. Alt fra deres fantastiske inntreden til det faktum at de ikke bare spilte på scenen men like gjerne ervervet hele lokalet gjorde dette til en av de absolutt mest uforglemmelige øyeblikkene på årets festival for både meg og publikum rundt oss, sier Scott Sokol.

Bandets forrige og tredje albumutgivelse You're An Animal kom i september og overbeviste ikke GAFFAs anmelder, som mente bandet 'fortsatt er underholdende, men uten det lille ekstra'.

– Solskinnsrocken er i høysetet også på You're An Animal, med rockefot og øltørst fra første tone. Dessverre kommer denne plata noen måneder for sent til å rekke årets festivalsommer. Den lyder bra fra anlegget, men ville vært prima fra en festivalscene.


Resten av anmeldelsen kan du lese her.

Mossebandet skal etter sigende starte USA-eventyret høsten 2014 og satser videre mot en internasjonal lansering av nytt album i løpet av 2015. Før den tid skal de blant annet innta et knippe norske festivaler - les mer i GAFFAs Festivalguide.

ANNONCE