Nyhet

Highasakite er vinner av årets Bendiksenpris

Suksessen fortsetter for det kritikerroste bandet.

I kveld ble Highasakite annonsert som vinneren av årets Bendiksenpris. Dermed føyes den kritikerroste kvintetten seg inn i rekken av tidligere vinnere som inkluderer Karpe Diem (2010), Ida Jenshus (2011), Stein Torleif Bjella (2012) og Monica Heldal (2013), og mottar en sjekk på 100.000,-  

De som kjempet om årets pris var Gabrielle, Oslo Ess, Bendik Brænne, Highasakite, og Frida Ånnevik.

Bransjen, medlemmer av GramArt og andre har kunnet nominere mulige kandidater til prisen, som er oppkalt etter nestor i norsk popmusikk, Arne Bendiksen (1926-2009). Utmerkelsen skal være et bidrag til en artist som allerede har kommet et stykke på vei i sin karriere, som enten har minst en kommersiell utgivelse eller har konsertvirksomhet av et visst omfang å vise til.

Highasakite har siden debuten All That Floats Will Rain i 2012 hatt stor suksess. Deres mektige andrealbum Silent Treatment gikk tidligere i år rett inn på førsteplass på VG-lista og solgte til platinum her i Norge. I februar fylte de Rockefeller og spilte seg til terningkast seks, og har siden turnert den amerikanske vestkysten og annonsert flere konserter i Asia.

I juryen for Bendiksenprisen satt GramArts styre, bestående av artistene Bjørn Gunnar Sando (Hellbillies), Arne Hurlen (Postgirobygget), Bård Jørgen Iversen (D.D.E), Askil Holm, Elisabeth Andreassen og Ivar S. Peersen (Enslaved).

ANNONCE