Nyhet

Highasakite drar til Asia

Setter kursen for Japan, Taiwan og Hong Kong.

Suksessen fortsetter for Highasakite. Deres mektige andrealbum Silent Treatment gikk tidligere i år rett inn på førsteplass på VG-lista og solgte til platinum her i Norge, og singlene fra skiva går seg stadig varme på radiolister i inn- og utland. Deres smekkfulle kanonkonsert på Rockefeller sitter ennå friskt i minnet, og siden har de også gjort en god live-figur på SXSW i Texas, etterfulgt av en utsolgt turné sammen med London Grammar på den amerikanske vestkysten.

I dag offentliggjør Highasakite sitt neste trekk i strategien for å ta over hele verden: De skal spille sine første konserter i Asia. De tre konsertene finner sted i juni i Hong Kong, Taiwan og Japan. Highasakite underskrev tidligere denne våren en lisensavtale med Japans største uavhengige plateselskap, Hostess, og under Japan-turen opptrer de på Hostess Club Weekender, en todagers festival i Tokyo der fem utvalgte artister/band opptrer per dag.

Under forrige Hostess Club Weekender i februar spilte blant andre The National, Warpaint, Mogwai, Daughter, King Krule og Chvrches, og navn for denne runden inkluderer Blonde Redhed, Cat Power, Cloud Nothings, Sohn og Joan As Police Woman

Highasakite uttaler:

- Vi er superspente på hvordan det blir å dra til Asia for første gang. Spillestedene ser helt fantastiske ut og opplegget virker svært bra. Det er ikke akkurat et minus at vi alle elsker sushi heller, men det vi gleder oss mest til er å spille for et helt nytt publikum for første gang. Vi merker at interessen er der, men det er vanskelig å helt forstå det fra her vi sitter i Norge uten at vi har vært der før.

Norsk indie er hett i Japan. Se hvordan det gikk da Team Me tok turen til Nippon i forifjor:

 

ANNONCE