Nyhet

Endelig mer nytt fra AWAY

Det unge Østfold-bandet slipper endelig en ny singel. Så følger eksamener, russetid og konserter i Norge og Latvia.

Det er ingen hemmelighet at vi liker AWAY her på GAFFA-berget. Da de fem gutta fra Østfold spilte på Hovefestivalen i fjor rapporterte vi om et band som føltes som en forbedret utgave av Arctic Monkeys og "tok scenen som om de ikke har gjort annet hele deres unge liv", og skjenket fem stjerner. Les hele anmeldelsen her. Da vi så dem igjen på By:Larm i år, følte vi det bare er "et spørsmål om tid før endelig NME kommer på sporet av Away og slenger dem ut på forsiden (...) Hvis ikke britene finner det litt for hardt å måtte innrømme at en gjeng fra Østfold har slått dem i deres eget spill". Les hele seksstjerners-anmeldelsen her.

Når det er sagt, er det en ting vi absolutt ikke liker med AWAY: At de har sluppet så få låter enda! Selv om de begynner å få en del live-favoritter under beltet, er det hittil kun låtene William og Out of my sight som er blitt sluppet for radioer og mp3-spillere og strømmingstjenester der ute. Heldigvis skal de nå endelig gjøre noe med den saken. Vi får riktignok ikke høre noe debutalbum helt enda, men onsdag 14. mai slipper de i hvert fall sin splitter nye singel Easy Does It. GAFFA har allrede fått høre en liten prøvelytt, og tror det kan være snakk om en av årets definitive rockesommerlåter. Det er lov å glede seg.

Siden den varmt omtalte By:Larm-opptredenen har AWAY fått mange tilbud fra både inn- og utland, og på selveste 17. mai reiser de til Latvia for å spille på et stort arrangement midt i Riga sentrum. I Norge kan folk få med seg AWAY på Båthusteatret i Fredrikstad førstkommende fredag 16. mai, eller på H&M Loves Music på Karl Johan fredag 23. mai.
 
Det kan dermed se ut til at de fire videregående-elevene i denne fremadstormende kvintetten ikke kommer til å ha så altfor mye tid til å skeie ut i russebukse på dagene rundt nasjonaldagen. Det er vanskelig nok å kombinere rock&roll-livsstilen med eksamener, betrodde gitarist og vokalist Kase til GAFFA under et nylig intervju:
 
– Det er litt vanskelig å sitte og konsentrere seg i eksamenstida. Man lar lett tankene vandre til konsertene man skal spille snart. Det er jo veldig enkelt å prioritere det morsomste.

Du kan lese hele intervjuet i siste GAFFA-magasin, som kom ut på fredag. Magasinet kan også leses på nett her.

I sommer spiller AWAY blant annet på festivalene Varna og Verket. Les mer om disse festivalene i GAFFAs Festivalguide. Og for deg som liker festivalguidene dine i papirform, følger det gratis med siste nummer av GAFFA. God festival!

ANNONCE