Nyhet

Norwegian Wood gir deg morgendagens stjerner

Sjekk hvem som spiller på Underwood-scenen under hovedstadsfestivalen.

Siden 1997 har Norwegian Wood hatt sin egen scene for nye talenter, og i år fikk festivalen inn hele 150 låter fra unge og håpefulle artister som gjerne ville spille på festivalens Underwood-scene.

Lederen for Gramo Underwood, Karianne Rønning, har sammen med festivalsjef Jørgen Roll og Morten Møller ledet en jury som har kommet frem til følgende syv artister: Kindred Fever, At Your Leisure, Jadudah, Away (bildet), Acres Wild, Maylen Rusti, Tinnsoldat og Fathers Finest.

— Vi har plukket ut de beste og de vi mener er mest lovende og har ei framtid i norsk musikkliv, sier Rønning til Dagbladet.

Norwegian Wood har allerede huket tak i store navn som Arcade Fire, Kent og John Mayer til sommerens utgave, som går av stabelen 12. - 14. juni.

Away er blant bandene vi var mest fornøyd med under årets by:Larm. Vår anmelder var på plass da ungguttene spilte i WiMP-teltet i vinter, og tildelte konserten hele seks stjerner i sin anmeldelse.

— Å se Away i 2014 er som å se Arctic Monkeys lenge, lenge før de begynte å støve ned i ørkener og ofret ungdommelig entusiasme for kul og kontrollert amerikansk stadion-apell. Det er rett og slett bare et spørsmål om tid før endelig NME kommer på sporet av Away og slenger dem ut på forsiden sin som sin semi-månedlige "rockens fremtid er endelig reddet"-sak. Hvis ikke britene finner det litt for hardt å måtte innrømme at en gjeng fra Østfold har slått dem i deres eget spill, da.

I neste nummer av GAFFA kan du lese et intervju med det unge Østfold-bandet.

Kjøp billetter til sommeren festival via GAFFA Live, og les mer om Norwegian Wood i GAFFAs Festivalguide.

 

ANNONCE