Nyhet

Dette kan du vente av Dylan i sommer

Legenden har startet Europaturneen, og setlisten gir en god pekepinn på hva vi kan forvente.

Da er Bob Dylan (bildet) igjen på Europaturné. De første konsertene, som fant sted mandag og tirsdag denne uken, ble spilt i Cork og Dublin. Konsertene bestod av helt identiske setlister, og på den 35 konserter lange turneen i fjor var endringene i repertoaret minimale. Det er med andre ord stor sannsynlighet for at setlisten gir oss en god pekepinn på hva vi kan forvente oss når han gjester Stavernfestivalen og Odderøya Live i Kristiansand i begynnelsen av juli.

Da Dylan spilte i Oslo Spektrum i fjor høst, fikk han jevnt over strålende kritikk. Vår anmelder mente at amerikaneren greide å gjøre Spektrum om til en intim bluesbar denne kvelden:

— Settet pulserer stødig gjennom åpningssangene. Nyere materiale. Tempest. Dylans evige leting etter egne røtter og det tradisjonelle. Scenen er intim, med seks store lyskastere inntil bakteppet. Lyssettingen virker enkel, men endres subtilt for hver sang. Applausen er raus for hvert nummer. En høflig en sådan. Den glimrende Tangled Up In Blue mottar vel fortjent den største ovasjonen hittil, til tross for gitarproblemer. En raus It's Alright Ma følger, og har blitt gitt en overhaling som driver den sømløst inn med resten av settet. Americana – det finnes ingen bedre beskrivelse. Dylan og bandet gjør Oslos største arena til bakrommet på en bluesbar, og det virker helt naturlig.

Les hele anmeldelsen fra Oslo Spektrum her.

Setlisten til de to første konsertene på årets Europaturné var som følger:

1. Things Have Changed  
2. She Belongs To Me 
3. Beyond Here Lies Nothin' 
4. What Good Am I? 
5. Waiting For You 
6. Duquesne Whistle 
7. Pay In Blood 
8. Tangled Up In Blue 
9. Love Sick  Pause 
10. High Water (For Charlie Patton) 
11. Simple Twist Of Fate 
12. Early Roman Kings 
13. Forgetful Heart 
14. Spirit On The Water 
15. Scarlet Town 
16. Soon After Midnight 
17. Long and Wasted Years 
Ekstra: 
18. All Along the Watchtower 
19. Blowin' in the Wind

Varm opp til konsertene med musikkvideoen til Things Have Changed:

Bob Dylan spiller på Stavernfestivalen 11. juli og på Odderøya Live 12. juli.

ANNONCE