Nyhet

Spilleliste: De mest populære 'guilty pleasures'

Låtene vi elsker å hate... og hater å elske.

Spotify gikk i går ut med en liste over de mest spilte guilty pleasure-låtene i verden. Hvordan teamet bak Spotify vet dette er ikke så merkelig i grunn: de har nemlig gått igjennom og analysert omtrent 120.000 spillelister med tittelen 'guilty pleasure'.

Når det nå er gjort kan de lett presentere låtene vi skammer oss mest over å digge. Høyest oppe på listen finner vi Mambo No.5 av Lou Bega fra 1999. Men på listen finner man også Carly Rae Jepsen (bildet) Journey, Rick Astley, Baha Men, Rednex og Wham!.

For å forstå hvorfor vi skammer oss over våres 'guilty pleasures' har Spotify snakket med Jacob Jolij, professor ved University of Groningen i Nederland.

Professoren forklarer at de låtene som kun krever en liten del av hjerneaktiviteten for å bli lyttet til blir en guilty pleasure, og at skyldfølelsen er drevet av, hva som kulturelt er definert som kult. I motsetning stiller mer kompleks musikk som for eksempel jazz eller progressiv rock større krav til det kognitive system, noe som betyr at det derfor er mindre sannsynlig at slike former for musikk blir definert som guilty pleasures.

Men glem nå skammen for en liten stund, og lytt deg gjennom denne herlige listen (via Spotify):

ANNONCE