Nyhet

Familie og fans mintes George Michael på årsdagen

GAFFA.no - alt om musikk.

George Michaels juleklassiker Last Christmas fra Wham!-tiden lå høyt på topplistene over mest strømmede julesanger rundt i verden – samtidig som fans og familie sørget på årsdagen for hans bortgang.

I Sverige var Last Christmas mest spilt av alle på julaften, mens den her til lands inntok andreplass på Spotifys julaftensliste.

LES OGSÅ: Feirer komplett trilogi.


Dagen etter, 1. juledag, var det ett år siden George Michael døde – bare 53 år gammel. Han ble hedret på årsdagen av sørgende fans som la fra seg blomster og håndskrevne lapper utenfor hjemmet hans i Goring-on-Thames i britiske Oxfordshire, melder Press Association.

Artikkelen fortsetter under videoen.


Familien hans, ved søstrene Melanie og Yioda, la også ut en julehilsen på George Michaels hjemmeside før julen stundet inn. Der skildret de savnet og hvordan «denne julen vil bli vanskelig uten ham». Det har vært et år med en serie nye og tøffe utfordringer for «de av oss som var nær og lojale mot Yog». De skriver videre:

— Ikke minst stålsatte vi oss denne måneden, for å høre Last Christmas og December Song strømmende ut av butikker, biler og radioer, slik de har gjort i årtier, mens vi vet han ikke lenger er her sammen med oss, og savner ham.

LES OGSÅ: Snart premiere på omstridt dokumentar.


Samtidig sier George Michaels familie at det å vite at de ikke er alene i sorgen hjelper.

— Yog elsket julen, og håpet alltid at det ville snø, røper de.

Og ifølge avisen Metro snødde det flere steder i England 1. juledag, selv om snøen ikke ble liggende.


(©NTB)

ANNONCE