Nyhet

Led Zeppelin reutgir katalogen

De klassiske skivene blir fylt opp med sjeldent bonusmateriale i 2014.

Allerede for to år siden avslørte gitarist Jimmy Page at han hadde satt igang arbeidet med en serie reutgivelser av Led Zeppelins klassiske katalog. I 2014 kan fans av det legendariske tungrockbandet se frem til reutgivelser av de tre første albumene Led Zeppelin I (1969), Led Zeppelin II (1969) og Led Zeppelin III (1970) - med medfølgende bonusmateriale.

Det lover Page i en nyttårshilsen på sin hjemmeside, hvor han også skriver at han har arbeidet med noe av sitt eget materiale fra arkivene og at mye av dette vil bli utgitt i løpet av 2014.

Led Zeppelins vokalist Robert Plant har tidligere uttalt, overfor britiske BBC 6 Music, at han har funnet frem noen gamle båndopptak som han har lyttet til sammen med Jimmy Page:


— Der er noen meget interessante ting og saker som formodentlig vil dukke opp på de reutgitte albumene, uttalte Plant den gang.

Led Zeppelin ble oppløst i 1980 etter at trommeslager John Bonham døde, men har siden blitt gjenforent flere ganger - senest i 2007 da de ga en enkeltstående konsert på O2 Arena i London. Den konserten ble endelig gitt ut under tittelen Celebration Day i 2012.

I forrige måned ble det endelig mulig å høre bandet gjennom streamingtjenesten Spotify, og det ble også klart at Robert Plant gjør en eksklusiv norgeskonsert under Bergenfest torsdag 12. juni.


ANNONCE