Nyhet

Kraftig Apple-vind i seilene til Kid Astray

Indiekids fra Oslo er med når iTunes spår lyden av 2014.

I disse dager er det mange vise og innflytelsesrike spåmenn og spåkoner som avslører sine lister over musikkhåp for 2014, og i dag er turen kommet til Apples digitale musikkforretning og -avspillingstjeneste iTunes. Amerikanerne tok en kikk inn i fremtiden for å finne ut hva hele verdens eplefans kommer til å høre mye på og om i år, og har kommet frem til tolv navn, hvorav ett av dem er fra Norge.

Kid Astray er per i dag fortsatt et relativt lite, om mye roset, indie-band fra Oslo. Dermed ble de rimelig fornøyde med å finne navnet sitt på lista, og uttaler:

– Det er en ære å være en del av denne eksklusive listen, tusen hjertelig takk til iTunes! At de tror på oss betyr veldig mye, og vi har tenkt å gjøre alt for å bevise at det var et klokt valg. Vi gleder oss til å vise frem ny musikk - 2014 kommer til å bli et fantastisk år!

Dette er ikke første gangen Kid Astray snuser på det store utland. I fjor ble de håndplukket av arrangørene for "Ja Ja Ja Nordic Festival" i London, som inkluderer eksportrådene for musikk i alle de nordiske landene, til å spille på den første utgaven av festivalen noen sinne. GAFFA var til stede på den fine konserten, som gikk av stabelen på det ærverdige konserthuset Roundhouse i oktober. Les vår lille rapport her.

I 2013 gjorde bandet seg bemerket med sin debut-EP Easily Led Astray og radiosingler som The Mess, The Best Of Us og Like You Care. I år kommer endelig debutalbumet.

De andre navnene på listen består av en blanding av relativt kjente og relativt ukjente navn. De elleve andre iTunes-favoritten er Banks, Bo Saris, Chlöe Howl, Haerts, Kim Cesarion, Lisa, Mø, The Mountains, Nonono, Odd Collection og The Preatures.

ANNONCE