Nyhet

Pussy Riot løslatt

To medlemmer av Pussy Riot ble arrestert i Sotsji i går.

De to mest kjente medlemmene av den russiske punkgruppen Pussy Riot er blitt løslatt, melder NTB. Maria Alyokhina og Nadezhda Tolokonnikova ble pågrepet under voldelige forhold i går. Arrestasjonen fant sted i sentrum av Sotsji, omtrent tre mil fra området hvor de olympiske lekene avholdes. 

Tolokonnikova har delt sin versjon av arrestasjonen på Twitter. "Vi har blitt pågrepet ... og siktet for tyveri," skrev Pussy Riot-medlemmet. "Vi gjorde ingenting, vi bare gikk på gaten. Gikk!"

Ifølge Alyokhina og Tolokonnikova ble de stoppet utenfor erkeengelen Mikaels kirke, der de ble slått og skjøvet inn i en lastebil. De gjorde ikke motstand. Kvinnene ble deretter tatt til avhør. Tolokonnikova skriver videre på Twitter at de to ble slept etter armene og kastet på gulvet i noe som trolig var en politiavdeling. Hun sier også at de ble tvunget til å avgi forklaring uten advokat til stede. "Her går tingene helt over stag, selv vi er forbauset," tvitrer Tolokonnikova.

De to skal etter planen besøke Festspillene i Bergen i mai. Mer om det her.

Pussy Riot-medlemmene ble fengslet i 16 måneder, etter å ha gjennomført en Putin-kritisk opptreden i 2012. Med det havnet de på vår topp 5 musikk-arrestasjoner. Se kåringen her.

ANNONCE