Nyhet

Conor Oberst ferdiggjør sin nye soloplate i Nashville

Bright Eyes-sjefen jobber for tiden med Jonathan Wilson og de by:Larm-aktuelle søstrene i First Aid Kit, på det som blir hans tredje album under eget navn.

Conor Oberst (bildet) har dratt til countrymusikkens mekka, Nashville, for å spille inn sitt tredje album under eget navn. Ifølge NME har de svenske søstrene i First Aid Kit stått for koring på hele platen, mens Jonathan Wilson har produsert.

Albumet skal etter sigende gå enda mer i retning av ren country enn noen av Bright Eyes-sjefens tidligere utgivelser.

Sist Oberst var albumaktuell var i 2011 med Bright Eyes' foreløpig siste album, The People's Key. I fjor vinter var han også innom Oslo for å spille en neddempet konsert på Sentrum Scene. Vi var selvfølgelig til stede, og avsluttet anmeldelsen vår av konserten med følgende tekstlinjer:

"Likevel, da det siste sprudlende ekstranummeret Waste Of Paint bød på en Conor Oberst som ikke lenger bar noen hint av slapphet, men istedenfor bare slapp seg helt fullstendig løs, smittet intensiteten over i hele Sentrum Scene. Skrikende, ristende og besatt kavet han seg gjennom denne emosjonelle eksplosjonen av en låt, og minnet oss alle på at han ikke bare er en usedvanlig dyktig låtskriver, men også kan være en særdeles fascinerende og karismatisk scenepersonlighet."

Conor Obersts tredje soloalbum ventes i løpet av året.

ANNONCE