Nyhet

Biffy Clyro headliner Pstereo

En stor nedtur resulterte i tidenes opptur for den skotske trioen. I august gjester de Pstereo i Trondheim.

Det skotske bandet Biffy Clyro er annonsert som en av headlinere til årets Pstereo, som finner sted den 15.-16. august i Trondheim. Dette blir det åttende året hvor området langs Nidelven omgjøres til et av Norges mest idylliske festivalområder.

Biffy Clyro har opplevd stor suksess med sine seks albumutgivelser, til tross for at alkohol resulterte i at det nesten ble spikeren i kista i forkant av deres sjette album. Natten før innspillingen startet gikk trommis Ben Johnston ut for en pizza og en øl. Han husker å ha tatt én øl og deretter å ha gått videre til en annen bar. Da han returnerte til bandets bopel på morgenkvisten, sterkt redusert og med blodig ansikt, sa det stopp for resten av bandmedlemmene.

- Det var svart eller hvitt. Enten var det slutt på drikkingen, eller så var det slutt på Biffy Clyro. Hvis vi hadde gjort et album i den situasjonen der, hadde vi måttet være skuespillere - og det er ikke sånn det er å være i et band og det er heller ikke sånn det er å være venner. Tidspunktet for innspillingen var ille, men det viste seg likevel å være det beste som har hendt oss, har gitarist Simon Neil tidligere uttalt til The Guardian.


Vendepunktet resulterte i deres nyeste album Opposites, som er et av deres mest kritikerroste hittil.

Bandet står på scenen fredagen under Pstereo, og dette blir deres eneste festivalopptreden i Norge i 2014.

Andre band som hittil er bekreftet til festivalen er blant annet Franz Ferdinand, Skambankt, Highasakite m.fl.


Billetter kan du kjøpe gjennom GAFFA LIVE.

ANNONCE