Nyhet

Röyksopp og Bernhoft kan stikke av med Grammys

De profilerte norske artistene er blant de nominerte til den prestisjetunge amerikanske musikkprisen.

I går kveld ble listen over de nominerte til den prestisjetunge amerikanske Grammy-prisen offentliggjort, og det ble samtidig klart at både Röyksopp (bildet) og Jarle Bernhoft kan stikke av med hver sin pris under utdelingen som går av stabelen 9. februar neste år.

Röyksopp er sammen med svenske Robyn nominert til prisen for beste elektronika-album for deres kritikerroste minialbum Do It Again, og skal bryne seg mot sterke navn som Aphex Twin, Deadmaus, Little Dragon og Mat Zo.

Les vår anmeldelse av Do It Again her.


Bernhoft er på sin side nominert i kategorien beste R&B-album med Islander, og må kjempe mot Toni Braxton & Babyface, Aloe Blacc, Robert Glasper Experiment og Sharon Jones & The Dap-Kings

Les vår anmeldelse av Islander her.

I tillegg til de overraskende nominasjonene innenfor disse to profilerte kategoriene har norske Morten Lindberg blitt nominert i kategoriene for beste surround-album og beste klassiske produsent, mens Vivianne Sydnes og Nidaros Domkor er nominert i kategorien for beste koroppsetting med albumet Duryd: Out Of Darkness


Thomas Dybdahls album What's Left Is Forever er i tillegg nominert i kategorien 'Best Engineering', og kroner dermed det som med norske øyne må sees på som en virkelig god nominasjonsliste.

Listen over alle de nominerte finner du her.


ANNONCE