Nyhet

Innlemmes endelig i det gode selskap

Lou Reed, Green Day og Joan Jett & The Blackhearts er blant legendene som får sin plass i Rock and Roll Hall of Fame i 2015.

De nye fjesene i Rock and Roll Hall of Fame er blitt avslørt i dag, ifølge Rolling Stone. Under seremonien som avholdes i april neste år vil Lou Reed (bildet), Green Day, Joan Jett & The Blackhearts, Stevie Ray Vaughn, Bill Withers og The Paul Buttersfield Blues Band innlemmes i det gode selskap.

Samtidig er det klart at The Beatles-trommis Ringo Starr vil motta en egen ærespris under seremonien. Starr er allerede medlem av Rock and Roll Hall of Fame i kraft av å være en del av det legendariske britiske bandet, men har i motsetning til bandkompisene John Lennon, Paul McCartney og George Harrison ikke fått plass som soloartist.

Kravet for å være verdig en nominasjon er at artistene eller bandene må ha debutert for over 25 år siden, og blant de nominerte som ikke kom med i år finner vi store navn som Nine Inch Nails, The Smiths, Kraftwerk, N.W.A., Chic og Sting.


I år har også fansen hatt mulighet til å gi sin stemme, og mange har stått på for at Lou Reed endelig skulle innlemmes i Rock and Roll Hall of Fame i 2015 etter at The Velvet Underground-legenden døde høsten 2013. Det har vært gjennomført omfattende nettkampanjer for å stemme ham frem. Helt på sin plass, spør du oss!

Vi feirer med denne klassikeren:


ANNONCE