Nyhet

ÅRETS NORSKE ALBUM 2014: 20–11

GAFFA teller ned de aller beste i et vanvittig år for norsk musikk.

For et musikkår 2014 har vært. Fra Nico & Vinz sin enorme suksess i utlandet til STORE nasjonale hits via blant andre Gabrielle og OnklP & Slekta.

Men det er på albumfronten det virkelig store har skjedd. GAFFAs redaksjon og tretten av GAFFAs musikkanmeldere har plukket frem de aller beste norske albumene fra året som har gått, og listen er kort sagt helt vanvittig. 

Vi teller ned:


20. Marit Larsen – When The Morning Comes

Norges største popstjerne? Nico & Vinz tok kanskje verden med storm i år, men Marit Larsen leverte atter et nydelig album av sjarmerende poplåter som sementerte henne som den nasjonale popyndlingen.   


19. Oslo Ess – Alle Hjerter Deler Seg

Det tredje albumet til østkantvestkystspunkerne fant ikke opp kruttet, men det var heller ikke meningen, for hvem trenger vel det når det smeller så fett fra før av? Vi snakker streite riff og punkrock i 10 x 3 minutter, fra barmhjertige sjeler som ga bort skiva med =Oslo.


18. Motorpsycho – Behind The Sun

Helt ærlig: Behind The Sun er en skive for viderekommende – de som har fulgt Motorpsycho i en del år vil komme til å like plata godt. Vi snakker lange prog-psykedelia-affærer, særegne ballader og en god klype Svartlamo-magi. En god, gammel Motorpsycho-plate, med andre ord.


17. Bow To Each Other – The Urge Drums

Med bakgrunn fra hitmakerskolen LIPA, Susanne Sundfør som produsent og Lars Horntveth med på laget, har man grunnmuren for noe stort. Den norsk-candadiske duoen debuterte med et album av minimalistisk mørk synthpop, hvor klangharmonier flyter over årets mest 80-talls-referende lydbilde. 


16. OnklP & De Fjerne Slektningene – OnklP & De Fjerne Slektningene

Et eksperiment, et sideprosjekt, en tidtrøye – kall det hva du vil. Når en av Norges mest profilerte rappere og et knippe rockere tar steget ut i en rock/rap/ska/reggae-hybrid blir resultatet uansett jækla morsomt. Debutskiva har ikke Styggen, men den har åtte låter som har lagt grunnlaget for en ny generasjon feststemte rølperockere. 


15. Wolves Like Us – Black Soul Choir

Noe som et sjeldent som et beintføft, velprodusert album i skillet mellom rock, metal og punk som har forblitt undergrunnsmateriale. Ufortjent så klart, Black Soul Choir har et internasjonalt tilsnitt over seg som gjør at oslogjengen (med Amulet/JR Ewings Jonas Thire på trommer) burde nå et større publikum. 


14. Siri Nilsen – Skyggebokser

Med Skyggebokser tok Siri Nilsen steget videre. Fortsatt er det visepop på sitt beste med norske tekster. Fortsatt tegner hun bilder og historier. Fortsatt låter det forsiktig og nesten skjørt. Men med et album som svinger mellom det tilbaketrukne og det følelsesladde, har hun funnet sin sanne jeg. 


13. LOVELOVELOVE – Kaleidoscope

Shoegaze har blitt en innarbeidet sjanger i Norge lenge etter/før dens suksess internasjonalt via artister som Maribel og Carmen Villain. Simon Bergseth & co leverte i den gaten et dronete debutalbum på starten av året som vokser og vokser, både som et album og som en opplevelse. Det herlige,  repeterende tittelsporet er et soleklart høydepunkt. 


12. Bendik – No Går Det Over

Silje Halstensen sto bak et av årets vakreste og mørkeste album. Briljerende mellom dyster elektronisk drømmepop og surrealistisk melankoli, er vokalen hennes både hårreisende og nydelig. No Går Det Over er et stemningsalbum av det sjeldne. 

11. Team Me &n


dash; Blind As Night

Oppfølgeren til To The Treetops! vitner om et mer sammensveiset musikkollektiv enn tidligere. Lydbildet er fortsatt preget av den gode og velkjente Team Me-kreativiteten, men albumet er storslått og helstøpt ned i minste detalj. Det er dramatisk og uforutsigbart, men samtidig stilsikkert gjennomført. Med simple riff blandet med musikalske eksperimenter, er resultatet et forrykende og nyskapende poprock-album. 


/nyhet/90234">ÅRETS 10 BESTE NORSKE ALBUM KAN DU LESE HER.

ANNONCE