Nyhet

Nick Cave feires med fotobok og utstilling

Fotograf presenterer bilder fra hele Caves karriere.

Bleddyn Buthcher kaller han seg, fotografen som for alvor skaffet seg et navn gjennom sitt virke for det britiske magasinet NME på 80-tallet. Han fotograferte store navn som U2, Joe Strummer, The Pogues og Michael Stipe. I tillegg har han og hans kamera fulgt australske Nick Cave (bildet) fra begynnelsen med The Birthday Party hjemme i Melbourne på tidlig 80-tall og frem til idag, da Cave står frem som en av rockens mest sentrale, nålevende låtskrivere.

4. september utgir Butcher boken "A Little History: Nick Cave & Cohorts 1981-2013" - tittelen refererer til Caves låt The Ship Song - med en lang rekke av hans bilder av Cave (og medmusikere) både på og bak scenen. I forbindelse med utgivelsen stilles Butchers bilder dessuten ut i Londons Somerset House i neste måned.

Bleddyn Butcher har tatt bilder av meg og mine kumpaner siden jeg først steg ut på scenen i Australia og noen av disse bildene er så velkjente for meg, en så stor del av min "Little History", at de i likhet med de låtene jeg har skrevet er blitt de gjenstandene som mine erindringer er bundet opp til. Uten dem ville mange av de dagene være tapt for ettertiden, har Cave uttalt i forbindelse med utgivelsen av boken.


"A Little History: Nick Cave & Cohorts 1981-2013" gis ut på forlaget Allen & Unwin den 4. september.

ANNONCE