Nyhet

Før konserten: Bare Egil Band

Hva gjør Egil før konsert? "Prøver å sjekke opp damer som jobber på apotek" visstnok.

Hvordan er stemningen på øvingslokalet?

– Den er skyhøy. Vi koser oss virkelig med å øve inn materialet fra det nyeste albumet som svinger noe grassat. Med en ny gitarist på laget – Hans Frønes fra The Last Heat og Shining –  dukker det også opp nye musikalske ideer og påfunn, noe som alltid er kjærkommet.

Hva kan vi forvente av konsertene dine for tiden?


– Det blir et godt utvalg låter fra den nye plata som kommer straks, blandet med noen utvalgte perler fra katalogen. Jeg skriver jo fortsatt en ny lokal låt til hvert sted, så noen eksklusive øyeblikk med låter som bare blir å høre den dagen kan man også forvente.

Hva står på raideren din?

– Arrangøren skal stille med et kostyme så jeg har noe å ha på meg under konserten. Det tar seg ikke ut at jeg ikke er påkledt, særlig hvis det er mindreårige til stede. Da blir det bare politianmeldelser og andre ukoseligheter. 


Har du noen rutiner før konsert?

– Det er ikke rare greiene. Jeg pleier å gjøre noe dugnadsarbeid for noen i bygda jeg spiller i; maler en vegg eller bygger en låve f.eks. Så intervjuer jeg den eldste håndverkeren jeg ser til en bok jeg har planer om å skrive når jeg blir gammal sjæl. Jeg pleier også å ta bilder av alle gater for Google Streetview, og så prøver jeg å sjekke opp damer som jobber på apotek, hos frisør eller i fotobutikk. Så pleier jeg å løpe en halvmaraton og svømme over nærmeste fjord. Jeg pleier også å hoppe i strikk og fallskjerm, rafte og gå på fektekurs hos den lokale fektemesteren. Og så liker jeg å slappe av litt med en god bok og litt snacks i et glass og kanskje masse sprit i et annet glass. Det er vel det hele.

Hva hører du på når du er på veien?


– Gojira, Sage Francis og Mastodon. 

Bare Egil Band er på turné og spiller over hele Norge i høst. Sjekk bareegilband.no for alle datoene.

ANNONCE