Nyhet

Festivalprat: Bow To Each Other

Det blir mye pyro og en del stripping når denne duoen spiller på Øyafestivalen! ...Eller kanskje ikke. Minneverdig blir det uansett.

Norske Gunhild Ramsay Kristoffersen og canadiske Megan Kovacs i Bow To Each Other har hatt et fantastisk år så langt. I januar slapp duoen The Urge Drums, en plate som kommer til å huskes som en av de sterkeste debutene fra 2014. Studioalbumet ble produsert av Susanne Sundfør, noe det bærer preg av.

The Urge Drums er en vakker og fengende blanding av pop og utbrodert elektronika, med tekster om religion og seksualitet. Den har høstet inn ros fra kritikere over hele landen. GAFFA var intet unntak, da vi ga den seks av seks stjerner.

Denne uken gjør Bow To Each Other seg klare for å spille på Øyafestivalen. Vi tok en prat med dem om livet før og etter gjennombruddet, og hva vi har i vente på konserten i Tøyenparken kommende lørdag.

Gunhild Ramsay Kristoffersen og Megan Kovacs er gift. Paret møttes på LIPA i Liverpool, men bestemte seg for å flytte til Norge i 2010.

— Megan sitt visum i England gikk ut, så da måtte det bli Norge eller Canada. Gunhild spilte allerede sammen med Susanne Sundfør i Norge, så vi tenkte at vi kunne ha flere muligheter for å jobbe videre med musikken vår her.

Fire år senere kunne de endelig dele en helt album med omverden. Duoen er strålende fornøyde med mottagelsen de har fått.

— Det føles veldig bra at det er så mange som setter pris på musikken vår. Vi har jobbet hardt med albumet, og var selv svært fornøyde da det var ferdig i fjor sommer. Det at vi måtte vente helt til januar med å slippe det og kunne høre andres dom, var i grunnen ganske nervepirrende. Da var det en lettelse og en flott opplevelse at så mange likte det de hørte.

Hvordan har livene deres forandret seg siden platen kom ut?

— Dagliglivet vårt har i grunnen ikke endret seg så mye, men vi lever nå i en verden hvor Trine Skei Grande har bedt om autografen vår. Og det er jo ikke verst!  

Dere spiller på Øyafestivalen kommende lørdag. Vi gleder oss. Er dere gira?

— Supergira! Øyafestivalen er jo et av sommerens høydepunkt for mange musikkelskere, og å få spille der er noe vi har hatt lyst til lenge. Vi tror det blir skikkelig fint å ha festivalen på Tøyen, og gleder oss masse til å se mange av de andre konsertene også.

Hva kan vi forvente av konserten?

— Det blir mye pyro og en del stripping, dessuten skal vi ha med oss Anders Tjore fra Montée på gjestevokal! Bare det siste er sant, men vi tror det blir stas likevel.  

Megan og Gunhild forteller videre om låter de ser frem til å fremføre.

— Det er ofte slik at de nyeste sangene er de morsomste å spille, så vi gleder oss litt ekstra til å spille Swim Out. Den skal Anders være med på også, så den får et heftig løft. Men vi gleder oss til å spille hele settet og skal gi alt på alle låtene.  

Dette er første gangen Bow To Each Other får muligheten til å opptre på Øya. Duoen har derimot et sterkt forhold til festivalen fra tidligere, men da som publikummere.

— Vi har vært på Øya tre ganger nå, og har sett mange fine konserter der. I 2010 hørte og så vi Robyn live for første gang. Hun har jo en helt fantastisk scenetilværelse, og i tillegg til å digge musikken, ble vi trollbundet av dansinga hennes og det faktum at hun hadde på seg fire belter. Dessverre fikk vi ikke med oss hele konserten, for det var så trangt i publikum at på et tidspunkt var ikke føttene våre nedi bakken, og da orka ikke Megan mer. I fjor fikk vi blant annet med oss Grimes, Haim og ikke minst Kraftwerk – som vi aldri hadde trodd vi skulle få oppleve live. Det var utrolig fint!  

Bortsett fra deres egen, hvilke konserter ser dere frem til på Øya i år?

— Å, det er veldig mange, blant andre Jon Hopkins, Outkast, Janelle Monáe, Röyksopp og Robyn, Emilie Nicolas, Highasakite og Kolstø/Atlanter/Frøkedal. Vi gleder oss også til å høre på band og artister vi aldri har hørt før, og kanskje finne noen nye favoritter.  

I tillegg til Øyakonserten, har Bow To Each Other mange prosjekter på gang.

— Vi skal snart gi ut musikkvideoen til Swim Out! Den ble spilt inn på et veldig spennende sted, så vi gleder oss til den er klar for å vises til folk. Ellers jobber vi med nytt materiale, og har planer om å gå i studio i høst og jobbe mot en ny utgivelse i desember. Vi drømmer om å få jobbe musikalsk med enda flere flotte mennesker, og vil gjerne bli big in Japan!

First they take Øya, then Japan. Bow To Each Other er å se på Vindfruen i Tøyenparken kl. 13.50 på lørdag. Med eller uten pyro og strippeshow.

ANNONCE