Nyhet

Big in Japan?

Maya Vik og Proviant Audio drar til Japan sammen.

I slutten av oktober reiser Maya Vik (bildet) og Proviant Audio til Japan sammen for å spille seks konserter. To i Tokyo, to i Osaka, én i Hiroshima og én i Fukuoka.

Maya Vik ble kjent som bassisten til det Spellemannpris-vinnende bandet Montée på slutten av 2000-tallet, men forlot bandet i 2012 og slapp sitt andre soloalbum Bummer Gun samme år. I fjor ble skiva også utgitt internasjonalt, og hun høstet blant annet mye velfjortjent positiv oppmerksomhet på den andre siden av Atlanteren. Og nå skal hun prøve lykken i Japan, med Mathias Stubø og hans Proviant Audio.

Da sistnevnte – gutten som ble Ukas Urørt som 14-åring og med rette ofte har blitt omtalt som et vidunderbarn – ga ut sitt andrealbum i fjor, som Vik bidro på, tildelte vår anmelder hele seks av seks stjerner og skrev blant annet dette:


Drift Days & Disco Nights er lekent, egenartet og plettfritt gjennomført. Det er nesten fascinerende hvordan 21-åringen og resten av orkesteret har fullstendig kontroll på sjangeren discohouse. Fra å ha fått tittelen Ukas Urørt som 14-åring, til å være nominert til Årets Urørt i 2010 og gitt ut fire album på tre år, Stubøs idérikdom har tilsynelatende ingen ende – heller ikke på Drift Days & Disco NightsDer Real Love Tastes Like This! fra 2011 var en maktdemonstrasjon i hvordan gjøre en nær perfekt debut, er 2013-versjonen dansbar discohouse på sitt beste som lever opp til alle forventningene kallenavnene ''vidunderbarn" og ''gullgutt" bærer med seg. 

Les hele anmeldelsen her.

Så det kan mildt sagt bli ganske bra når de to drar mot Østen sammen. 


Se Vik i Tokyo nedenfor, iført en mengde forskjellige antrekk, mens hun gjør seg kjent i Harajuku og spiller konsert foran et ekstatisk publikum, i videoen til låten On It:

ANNONCE