Nyhet

Norske artister på dubplate-mix

Oslo Ess, Ravi, Vinni, Stella Mwangi og The Warlocks i skjønn forening på ny mixtape fra Raggabalder.

Raggabalder Riddim Rebels, DJ-prosjektet til Tungtvann-rapper Joddski og Jan Steigen, har satt sammen en mixtape med dub-versjoner av noen av de største norske hitene de siste årene.

Med på lasset har de fått både Oslo Ess (bildet), Admiral P, Vinni, The Warlocks, Stella Mwangi og Senjahopen.

DJ-prosjektet er modellert etter de jamaicanske soundsystemene som består av minst en MC, som introduserer låtene, lager liv i publikum, kommenterer omgivelsene og pisker oppstemningen, sammen med en DJ (eller selecta i dancehallkretser) som velger låter og mixer dem.


— En dubplate er en innspilling gjort spesielt for ett soundsystem. Oftest er det en omskriving av en kjent låt, hvor artisten synger om soundsystemets fortreffelighet i stedet for originaltemaet. Dette er selve hjørnesteinen i kulturen Raggabalder driver med, og derfor har vi lagd dette prosjektet for å vise dere hva vi mener, skriver Joddski i en pressemelding.

Dermed blir Sirkus Eliassens Hjem Til Dæ til Deng Te Dæ, Haba Haba til Raggabalder, og ikke minst Norge I Rødt, Hvitt Og Blått til Raggabalder I Rødt, Hvitt Og Blått på mixtapen som slippes fredag 2. mai.

Det blir også lanseringsfester på Blå i Oslo samme kveld, og på Sydøst i Bodø 16. mai, hvor flere av bidragsyterne vil opptre live.


ANNONCE