Nyhet

Backstreet Girls feirer 30 år

Det er "absolutt ingenting å hente i Backstreet Girls for et middagsselskap på vestkanten", mener Knut Schreiner. Snart er det duket for storslagen jubileumsfest på Rockefeller for bandet som omtales som "Den femte store".

Backstreet Girls fyller 30 år i år, og i den anledning arrangerer de en storslagen jubileumsfest og konsert med gjesteartister. Festen vil finne sted fredag 29. august på Rockefeller i Oslo.

Bandet ble dannet i 1984, slapp debutalbumet Mental Shakedown i 1986 og har siden den gang utgjort en særdeles viktig brikke i norsk rockehistorie.

Knut Schreiner, gitarist i Turboneger, hedrer jubilantene og trekker frem BSG som den femte av "De fire store"; en samlebetegnelse for Jokke & Valentinerne, Raga Rockers, DumDumBoys og deLillos - åttitallsbandene som etablerte rock som seriøst kulturuttrykk i Norge.


– For oss som vokste opp i brytningstiden fra cirka 1986 til 1990, var det et femte band. Backstreet Girls var like viktige, men på en annen måte. På feil måte. "De fire store" kalles nettopp dette på bakgrunn av sin referanse til kanonisert kulturell verdi. Man skal ikke glemme at sett bort fra stort sett eksepsjonelt bra musikk, så har disse bandene nytt godt av å kunne kobles til høyere kulturelle sfærer enn rock: det litterære felt, samfunnskritikk, Den Norske Sangboka - det er absolutt ingenting å hente i Backstreet Girls for et middagsselskap på vestkanten; de forble en skål og en rap fra sentrum øst.

Schreiner disker også opp med varme ord om gitarist Hans Petter Baarli, som har vært en del av BSG siden opprinnelsen og også det siste tiåret tatt del i hedringen av Jokke gjennom tributebandet Valentourettes:

– Skulle jeg laget en liste over de 50 greatest gitaristene i norsk musikkhistorie, ville han vært blant de fem øverste.


Både Turboneger og Backstreet Girls gjester den splitter nye rockefestivalen Tons of Rock, som finner sted i Halden til sommeren. Les mer i GAFFAs Festivalguide

Billettene til den storslagne bursdagsfesten til Backstreet Girls er i salg fra fredag 2. mai klokken 09:00, og kan skaffes via GAFFA Live.

ANNONCE