Nyhet

Før konserten: Soundgarden

Grungelegendene spiller i Oslo Spektrum i kveld. Der blir det en hel del te...

GAFFA tok en veldig kjapp prat med bassist Ben Sheperd i Soundgarden før kveldens konsert i Oslo Spektrum:

Hvordan har det gått i øvingslokalet?

- Det har vært helt grunnleggende fett å være samlet igjen etter en pause på over ti år. Den gamle kjemien er tilbake og vi bare nyter å være og spille sammen. Det er supertight, men til gjengjeld gjør vi stadig feil de samme stedene som på 90-tallet.

Hva kan vi forvente av konserten?

- Vi er alltid tente på å spille. Det blir ingen covernummer, ingenting fra Chris [Cornell] sin solokarriere. Det blir to timer Soundgarden. Som regel går jeg ut blant publikum før konserten for å få ønsker til kveldens setlist. Så om du ser meg, fortell meg hva du vil høre, så ser vi om det lar seg gjøre. Det kommer til å være mange gamle kjenninger, men også sanger fra King Animal.

Hva står på raideren deres?

- Vi gidder ikke å dyrke den rock'n'roll mytologien. Det er ingen krav om blå M&Ms eller noe i den retningen. Men vi får god mat siden vi har vår egen kokk med på hele turen. For å holde oss totalt lame, så drikker jeg og Kim [Thayil] en hel del te.

Hva gjør du før du går på scenen?

- Det er ingen faste rutiner. Chris varmer opp stemmen, og for meg gjelder det først og fremst om å slappe mest mulig av. Noen ganger til musikk, for det meste uten.

Hva hører dere på i tourbussen?

- Det kan være hva som helst. Nytt, gammelt…om vi skulle tatt dette spørsmålet ordentlig måtte vi sette av rundt 12 timer til svaret. Vi hører nok ikke så mye på mainstream musikk, men generelt er øyne, ører og sanser vidåpne. Kim hører på veldig mørk og tung musikk, som jeg synes er ganske morsomt.

ANNONCE