Nyhet

McCartney forsvarer One Direction og Miley Cyrus

Den albumaktuelle legenden hører gjerne på ny popmusikk med datteren.

I et TV-intervju med britiske Sky News i går (se YouTube-klipp under) beviser albumaktuelle og evigunge Paul McCartney (71) at han fortsatt ikke har noen planer om å bli en gretten gubbe.

Mange Beatles-fans blir direkte opprørt og fornærmet hvis yndlingsbandet deres blir sammenliknet med boyband-fenomenet One Direction, men når McCartney blir spurt hva han selv synes om sammenlikningene tar han dem ikke fullt så alvorlig:

– Det er uheldig å bli kalt det nye Beatles. Det kan være dødskysset for band, siden de må prøve å leve opp til det vi gjorde den gangen. Jeg liker One Direction, jeg. De er unge, pene gutter, og der ligger appelen. Men de kan også synge, og de lager jo gode album. Det er det vi har til felles såvidt jeg kan se.

McCartney mener bandet er et fint eksempel på all den gode popmusikken som utgis for tiden, og trekker også frem Katy Perry, Justin Timberlake og Bruno Mars som popartister som lager "veldig gode album for hva det er".

– Jeg hører på dem med min 10 år gamle datter, forklarer han.

Når han blir spurt om han også ville latt sin datter "se på de ganske så eksplisitte videoene til Miley Cyrus", himler han nærmest med øynene over spørsmålet:

– Jeg synes ikke videoen hennes var det, du kunne jo ikke se noen ting! Jeg så på den – som et eksperiment, for å sjekke – men skjønner ikke hva alle maser om. Og hun danset sammen med Robin Thicke på en prisutdeling, men hva så? Kom igjen, vi har da sett verre ting enn det!

Paul McCartneys nye soloskive New kom ut i går. GAFFAs anmelder sammelikner det nye materialet med blant annet Blur og gamle The Beatles-klassikere, men mener også at New er en skive "som tar McCartney et steg videre" og gir fem stjerner.

ANNONCE