Nyhet

Slik har du aldri hørt Beatles før

Kunstner har spilt inn 100 stk førstesider av White Album samtidig.

Det startet som et kunstprosjekt der Rutherford Chang samlet 695 førsteeksemplarer av det klassiske Beatles-albumet fra 1968, kjent som The White Album. Chang holdt utstillingen We Buy White Album i en forretning som så ut som en helt alminnelig platebutikk med to forskjeller: Han solgte noen plakater, og det var bare én plate på lager, The White Album.

- Jeg var interessert i hvordan omslagene eldres forskjellig, sier Chang til New York Times.

Visse eksemplarer har holdt seg i mint condition, noen hadde fått en fargerik restaurering av eventuelle tidligere eiere og andre hadde blitt hardt rammet av tidens tann.

Utstillingen stengte i mars i år, men nå kommer neste del av Rutherford Changs projekt.

I forbindelse med platens 45-års jubileum (albumet ble utgitt 22. november 1968) slapp Chang et opptak hvor han etter lag på lag-prinsippet har spilt inn den første siden fra 100 forskjellige eksemplarer. Den samlede, komprimerte versjonen har han enkelt og greit døpt Side 1x100.

De ulike måtene hvordan hver plate har eldret seg på, forskjeller i kompresjon og naturlige variasjoner i Changs analoge platespiller har skapt en mildt sagt annerledes opplevelse av The White Albums første side.

Den første sangen, Back In The USSR lyder ganske likt som den opprinnelige, men jo lengre du kommer, jo dypere faller du ned i kaninhullet. Til slutt står du i en storm av små forskjeller og ørene spinner i takt med en Dear Prudence-tornado. På slutten lander du i et regn av Happiness Is A Warm Gun.

Dette må høres:

 

ANNONCE