Nyhet

Nickelback: — Vi kommer til å spille alle hitlåtene våre.

Det utskjelte, men storselgende, bandet inntar Telenor Arena i neste uke.

Nickelback besøker Telenor Arena 14. november, med The Hits Tour, og tidligere denne uken slapp bandet den første samleplaten The Best Of Nickelback Volume 1.

Bandet startet opp allerede i 1995, albumdebuterte året etter med Curb og fikk et internasjonalt gjennombrudd i 2001 med deres tredje album Silver Side Up, som også inneholdt superhiten How You Remind Me. Dette og alle deres følgende album har toppet hitlisten i hjemlandet Canada og er blitt internasjonale salgssuksesser. Deres foreløpig siste album heter Here and Now, og ble utgitt i 2011.

Nickelback har solgt rundt 50 millioner album på verdensbasis, men har likevel også sine motstandere. I 2009 ble de av Rolling Stone Magazines lesere kåret til det nest verste bandet som debuterte på 90-tallet, og to år senere ble de også stemt frem som det verste bandet noensinne.


I forbindelse med konsertene i Skandinavia har GAFFAs danske redaktør Ole Rosenstand Svidt tatt en prat med bassist Mike Kroeger (til venstre i bildet), og det kan nok loves en skikkelig hitparade i Telenor Arena neste uke:

— Vi kommer til å spille alle hitlåtene våre. Vi utga nettopp et album med våre mest populære sanger. Det var noe plateselskapet krevde i kontrakten, men det er også helt fint, for da har vi en anledning til å spille våre hits. Vi kommer også til å gjøre et par nye låter, men de kan jeg ikke si noe om ennå.

I følge bassisten har Nickelback begynt å tenke på å forlate albumformatet, i likhet med mange andre artister og band de siste årene.


— Faktisk har vi tenkt på å utgi færre låter, men med kortere mellomrom. Kanskje en EP hvert halve år. På den måten kan vi turnere med nye sanger på setlisten nesten hele tiden. I dag er det jo mange som ikke kjøper hele album, men nøyer seg med enkeltlåter, og det er helt greit for oss, sier Kroeger.

Bassisten avslører blant annet at han liker å lytte til det svenske metalbandet Meshuggah i turnébussen, og at bandet ikke lenger tar seg like nær av all kritikken som dukker opp i musikkpressen.

— Vi lar ikke det legge noen føringer for oss. Man skal ikke ta det pressen skriver altfor alvorlig heller, uansett om det er ros eller kritikk det er snakk om. Husk på at alle i musikbransjen har en jobb de skal gjøre, og det betyr noen ganger å skrive en historie, selv om det ikke er noen historie der. I starten tok vi oss veldig nær av kritikken, men nå er vi absolutt likeglade.


Les hele intervjuet over hos våre kollegaer i den danske GAFFA-redaksjonen.

ANNONCE