Nyhet

King Midas' Rosso låt for låt

"Jeg sa: 'Er det dumt å starte med en instrumental på 7 minutter?', Per sa: 'Er du dum i hodet?" - King Midas analyserer geniplate.

 

King Midas har sluppet Rosso, en kritikerrost jævel av en plate. Av GAFFA fikk den velfortjent seks stjerner, og hyllet den uten å nøle som en av årets beste norske plater.

Men hva er storyen bak låtene? Her er albumet radbrukket av Ando:


A1) A SHIP GLIDES THROUGH THE NIGHT

– Var alltid ment som åpningssporet på skiva. Jeg sa: "Er det dumt å starte med en instrumental på 7 minutter?", Per sa: "Er du dum i hodet?". Den mektige Blücher som sklir inn Oslofjorden, eller en metafor på noe helt annet. Det er opp til deg. Suveren sax fra vår beste venn, Kjetil Møster.

A2) COLORSOUND


– En liten Oslo-fortelling. Oppkalt etter fuzzboksen som gitarist Hansi bruker på bassen (for å gjøre det enkelt). Komplett med apelyder spilt inn en fredagskveld – inspirert av 2001: En romodyssé.

A3) YOU KNOW MY NAME

– Denne låta finnes i så mange ulike versjoner inne i diverse harddisker og bånd at vi har helt mistet oversikten. Tok veldig lang tid å få ferdig. Mye snakk om skarptrommen til Lars Ulrich på senere Metallica-plater, mener jeg å huske.


A4) ON THE WAY TO LUTON

– Skivas eldste låt, med utgangspunkt i en skisse vår gamle keyboardist Sonny Ohlsen spilte inn for 10 år siden. Komplett med trommer fra en iPhone-synth – en robot som står og gauler. Refrenget er et lite nikk til 10cc.

A5) SNOW


– Biltur i snøen. 

B1) KING

– Instrumental bygget rundt et dikt av Goethe som vi ble tvunget til å lære utenatt av en tysklærer. Om en far som rir gjennom skogen med sin døende gutt i armene. Smoke Mohawk-bassist Raymond Jensen som klimprer på nylongitaren og Møster tuter i saxen.


B2) CY

– Amerikaneren som mikset skiva kalte "Cy" hillbilly meets shoegaze, og det er vel noe der. Finnes også på YouTube i både fin remiks og dub av Punani SS. Rådhusklokkene ble spilt inn på Fritjof Nansens plass klokken 00.00, kvelden før deadline.

B3) THE STRANGLER


– Tunge greier. Koret var inspirert av en religiøs indisk låt der det hørtes ut som de sang "Gjør det, sier dem" og består av tilfeldig bekjente funnet rundt om i Oslo sent på natten. 

B4) LEAVING BIARRITZ

– Adieu. Ble laget som avslutningssporet og sunget gjennom en mic kjøpt i Galleri Oslo for 25 kroner av en mann med to fingre. Det kan høres.


ANNONCE