Nyhet

Fem nye navn klare for Trondheim Calling

Veteraner med nylig overstått tiårsjubileum så vel som lovende nye talenter er booket til bransjekalaset.

Norges nest største samling for musikkbransjen går av stabelen for fjerde gang mellom 30.januar og 1.februar 2014. I dag annonserte festivalen at de har lagt til fem nye artister til plakaten: 

Rumble In Rhodos

I høst feiret Rumble In Rhodos tiårsjubileum som band og slapp fjerdeskiva Grace and Nuance til strålende kritikker. Også her hos GAFFA, der anmelderen trakk frem bandets vellykede overgang fra undergrund og hardcore til helt nye takter som funk og new wave under offentlighetens søkelys:


– Grace and Nuance fremstår som en maktdemonstrasjon fra et band som lenge var kongen av undergrunnen og som nå får all den kred de fortjener.  
Les hele femstjernersanmeldelsen her.

Death By Unga Bunga

Moss-garagerockbandet Death By Unga Bunga har på tross av bandmedlemmenes unge alder (de er alle mellom 21 og 24 år gamle) oppnådd ganske så mye i løpet av sin levetid. Bandets debutalbum Juvenile Jungle fra 2010 sendte dem ut på en uendelig turné som egentlig fortsatt pågår. De har også rukket å slippe to ytterligere album siden, sist i september. GAFFAs anmelder mente de fortsatt hadde mye bra å komme med, men viste en litt tammere side:


– Det er stort sett tut og kjør med glade melodier og snertne gitarriff, uten krevende partier som tenner gnisten hos de som er mest opptatt av "truede taktarter". Men, revolusjon eller ei, det er fint med litt enkel gladrock en gang i blant.

Likevel holdt det til fire stjerner. Les hele anmeldelsen her.Farao


Farao er soloprosjektet til den London-baserte norske musikeren Kari Jahnsen. Hun fant veien til mange nordmenns hjerter tidligere i år med den nydelige Moddi-duetten Run to the Water, og i det siste har hun også kunnet nyte mye positiv oppmerksomhet rundt på det europeiske kontinent. Da hun spilte på Mono forrige uke lot GAFFAs anmelder seg imponere så mye at hun spådde en lysende fremtid for artisten:

– (M)ed to suksessdebuter på en uke, er det fristende å plassere Farao helt opp mot toppen blant neste års mest spennende navn.

Les hele anmeldelsen her.


Tremoro Tarantura

I 2011 slapp Tremoro Tarantura singlene Virtulipan Collapseecon og Escapadarius Thrashcant, og året etter ble de med på Fysisk Formats samleskive Bransjevelter #7. Deretter ble de stille fra deres side i en stund, helt til det i vår kom varsel om ny musikk, ny livebesetning og singelutgivelse på trondheimslabelet Kakao Musikk. Bandet spilte på selveste Roskildefestivalen allerede på deres andre konsert noen sinne, og det blir spennende å få se hva de har å by på når de inntar Trondheim Calling.

Eline ThorpI 2011 ble Eline Thorp Ukas Urørt og opptrådde på festivaler som by:Larm, Hove og Slottsfjell. De to årene som har gått siden har Hamarøy-jenta brukt på å finpusse på sin kommende skive, og forrige måned oktober kom første smakebit i form av den melankolske og dunkle singelen The Game. Fullengderen ventes i starten av 2014, og Trondheim Calling blir en av de første mulighetene til å oppleve alt det nye materialet live.

Billettsalget går i gang fredag 22.november, og du finner mer info på www.trondheimcalling.no.

ANNONCE